Πρώτο FIA Intercontinental Drifting Cup

Όλα ξεκίνησαν στο ιαπωνικό ορεινό πέρασμα (Toge) στη δεκαετία του 1980 και τώρα αιχμαλωτίζει τους νέους σε όλο τον κόσμο. Το 2017, η FIA θέσπισε ενοποιημένους παγκόσμιους κανονισμούς για το Drift και στις 21 Ιουνίου στην πέμπτη αθλητική διάσκεψη της FIA στη Γενεύη, ανακοινώνει τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό – το FIA Intercontinental Drifting Cup – στις 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου Στο Daiba, Τόκιο, Ιαπωνία.

Η FIA ξεκίνησε τη διαδικασία υποβολής προσφορών για να βρει έναν υποψήφιο χορηγό για το Intercontinental Drifting Cup τον Ιούλιο του 2016 και με βάση κριτήρια όπως τη δέσμευση για την εκδήλωση, τη διαχείριση του ανταγωνισμού και τη μελλοντική εξέλιξη του αθλήματος, ορίστηκε η SUNPROS ως υποστηρικτής. Η SUNPROS φιλοξενεί το D1 Grand Prix από το 2001 και είναι σίγουρη ότι η κληρονομιά που γεννήθηκε στην Ιαπωνία θα αποσταλεί σε όλο τον κόσμο με το FIA Intercontinental Drifting Cup.

Ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε: “Αυτή είναι η αρχή μιας πολύ σημαντικής κατηγορίας για την FIA. Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο, Drift έχει μεγάλη ελκυστικότητα στους νέους και έχει έναν παθιασμένο πυρήνα μετά από τον οποίο θα γίνει μόνο μεγαλύτερος.

“Με τη δημιουργία του Intercontinental Cup FFI, δημιουργούμε το πλαίσιο για ένα τυποποιημένο σχήμα το οποίο θα βοηθήσει το άθλημα να συνεχίσει να αναπτύσσεται από το επίπεδο της βάσης σε πιο επαγγελματικούς αγώνες παγκοσμίως. Ορίζουμε το πρότυπο για αυτό που είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη μορφή μοτοσυκλέτας. ”

Μετά το διορισμό του SUNPROS από την FIA, ο πρόεδρος του SUNPROS, κ. Saita, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να διεξάγουμε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιαπωνία με μια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού που γεννήθηκε εδώ. Ταυτόχρονα, θέλω να συνεισφέρω στην επέκταση του ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο – αυτή είναι μια συναρπαστική περίοδος για αυτόν τον κλάδο ». Ο κ. Isao Saita είναι επίσης ο ιδρυτής του D1.

Στοιχεία Αγώνα

Όνομα αγώνα: Κύπελλο Intercontinental Drifting Cup της FIA

Ημερομηνία: 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2017

Τόπος: Daiba, Τόκιο

Πληροφορίες: Ο πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός Drift

Διοικητικό όργανο: FIA

Προωθητής: SUNPROS (D1 Grandprix Promotor)