Πικκής Mini rally 2017

Διοργανώνεται το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου από το Σωματείο Αυτοκινήτου Λεμεσού ο αγώνας που έγινε θεσμός στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το L.A.C Tarmac Mini Rally. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός καθαρά ασφάλτινος στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και διεξάγεται εις μνήμη του Ανδρέα Πικκή. Καθώς δεν προσμετρά στο παγκύπριο πρωτάθλημα αρκετοί νέοι οδηγοί που θέλουν να αποκτήσουν αγωνιστική άδεια δηλώνουν συμμετοχή, όπως επίσης και αρκετοί έμπειροι, οι οποίοι πέραν από το αγωνιστικό τρέχουν και για να τιμήσουν την μνήμη του Ανδρέα Πικκή. Παραδοσιακά αποτελεί πόλο έλξης για διαγωνιζόμενους και θεατές και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς 27 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή.

Ο αγώνας αποτελείτε από δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές και θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από το γκαράζ που διατηρούν τα παιδιά του αείμνηστου Αντρέα Πικκή στην περιοχή Ύψωνα. Στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν προς την πρώτη ειδική διαδρομή Kourris Dam – Lofou στις 10:25 καιακολούθως στη δεύτερη ειδική διαδρομή Alassa – Limniatis στις 11:11. Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ειδικών διαδρομών τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς τον εναέριο όπου εκεί είναι ο χώρος ανασυγκρότησης εν αναμονή του δεύτερου περάσματος από τις ειδικές διαδρομές. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή Kourris Dam – Lofou 2 στις 13:11 και Alassa – Limniatis 2 στις 13:57. Μετά το τέλος και του δεύτερου περάσματος από τις ειδικές θα έχουμε τον πανηγυρικό τερματισμό του αγώνα στον Εναέριο.

Για την Ιστορία φέτος συμπληρώνονται 18 χρόνια από την μέρα που έφυγε από την ζωή ο αείμνηστος Ανδρέας Πικκής και μάλιστα πολύ κοντά στην ημερομηνία του αγώνα.  Το ποιος ήταν ο Ανδρέας Πικκής θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, θα πούμε όμως απλά ότι ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπούσε με πάθος το ράλι και πρόσφερε ανιδιοτελώς πρώτα στην Λέσχη του στην Αμμόχωστο, μετά την προσφυγιά συνέχισε να προσφέρει στην Λέσχη της Λεμεσού.  Όσοι τον έχουν γνωρίσει μιλάνε για ένα άνθρωπο οικογενειάρχη και ακούραστο εργάτη και αγαπητό από όλους.  Την αγάπη που είχε για τους αγώνες ράλι και ταχύτητας ακολούθησαν και τα παιδιά του, κυρίως ο Γιώργος Πικκής με το πανέμορφο Ford Escord.

Εμείς με την σειρά μας σαν χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να έχουμε ένα καλό αγώνα, καθώς σε τέτοιου είδους αγώνες τελευταίο στην λίστα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

PIKKIS STARTING 2017

PIKKIS ITINERARY