Πικκής mini rally 2017: Κέρδισε ο Τσουλόφτας

Η έναρξη του δεύτερου μισού της φετινής σεζόν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ξεκίνησε με τον αγώνα αρχαρίων Πικκής Mini Rally ο οποίος διεξήχθη στην ημιορεινή περιοχή της Λεμεσού. Νικητές αναδείχθηκαν οι Τσουλόφτας/Ηλία με το πανίσχυρο Citroen DS3 R5.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το πρόγραμμα περιλάμβανε δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές με ενδιάμεσο σέρβις στην περιοχή εναερίου. Οι Τσουλόφτας/Ηλία οι οποίοι ξεκίνησαν σαν φαβορί, είδαν τον εκπληκτικό Φαίδωνα Ιάσωνος να τερματίζει στην πρώτη ειδική μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά τους, με τον τελευταίο μάλιστα να χάνει χρόνο λίγο πριν το τέλος της ειδικής.

Στη συνέχεια μετά από παρέλευση εννέα αγωνιστικών η ειδική διακόπηκε καθώς οι Κρις Αντρέου/Πατακός είχαν έξοδο (χωρίς να τραυματιστούν), με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά ο παρακείμενος λόφος και να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι διαγωνιζόμενοι συνέχισαν στη δεύτερη ειδική, όπου οι Ιάσωνος/Κιβίδας πέτυχαν ξανά τον ταχύτερο χρόνο, ανοίγοντας τη διαφορά από τους Τσουλόφτα/Ηλία. Αξιοσημείωτο είναι ο δεύτερος χρόνος που πέτυχαν οι Ζήνωνος/Errikson με τους Τσουλόφτα/Ηλία να είναι τρίτοι. Η αγωνία κορυφώθηκε καθώς απέμενε μια ειδική (ακυρώθηκε η πρώτη Kourris Dam-Lofou λόγο φωτιάς) με τους Τσουλόφτα/Ηλία να πιέζουν στο όριο και να καταφέρνουν στο τέλος να κερδίζουν τον αγώνα. Δεύτεροι τερμάτισαν οι πολύ καλοί Ιάσωνος/Κιβίδας με Nissan Silvia και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Ζήνωνος/Errikson (Mitsubishi Lancer EVO 6) όπου και αυτοί με τη σειρά τους σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους και στις τρείς ειδικές του αγώνα.

Αυτή τη φορά οι Γεωργίου/Μιχαήλ έμειναν μακριά από κακοτυχίες και κατάφεραν να τερματίσουν στην τέταρτη θέση γενικής με το πολύ δυνατό Honda Civic Type R. Πίσω τους πλασαρίστηκαν οι Αγαθοκλέους/Τσιελεπής με το EVO6, έχοντας μάλιστα αρκετά καλή παρουσία στον αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κυθρεώτης/Γραμμένος με Honda Civic Type R με διαφορά μόλις 47 δέκατων του δευτερολέπτου από τους Αγαθοκλέους/Τσιελεπή.

Οι Αντρέου/Κάττος (EVO9) τερμάτισαν στην έβδομη θέση ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χαραλάμπους/ Χρυσοστόμου (Citroen DS3), Τρύφωνος/Φιλιππίδης (EVO6) και Χαραλάμπους/Χριστοφή (BMW M3).

Τον αγώνα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Νικολάου/Ποθγιούκκας, Νίκος και Άδωνης Σπύρου, Κακούρη/Φωτίου, Αντρέου/Πατακός, Καλαθάς/Καφφά, Εγγλεζου/Μιχαηλίδης και οι αδερφοί Μιχαήλ.

Από τη θέση του χορηγού βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού ο Νικόλας Ψάλτης, δίπλα από τον Χρίστο Κάττο και ένα BMW M3 καταφέρνοντας να τερματίσουν στη 14η θέση γενικής.

Η αρνητική παράδοση για τους υιούς του αείμνηστου Αντρέα Πικκή, Χρίστο και Γιώργο συνεχίστηκε και φέτος, καθώς στα 18 χρόνια που διεξάγετε ο αγώνας εις μνήμη του μόνο την περσινή χρονιά κατάφεραν να τερματίσουν.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο φετινός αγώνας συνέπεσε με το μνημόσυνο ενός άλλου στυλοβάτη του Κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού, του αείμνηστου Κόκου Λαού.

Την ερχόμενη Κυριακή συνεχίζετε το πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας, ο οποίος θα διεξαχθεί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ.ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΕΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΛΟΦΤΑ/ΗΛΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΗΝΩΝΟΣ/ERRIKSON ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ/ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΕΔΩΝΟΣ/ΙΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ/ΜΙΧΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.