Παγκόσμια πρεμιέρα για το Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα πραγματοποίηση  αυτές τις μέρες την παγκόσμια παρουσίαση του Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT στην 45η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό, υψηλών επιδόσεων crossover SUV νέας γενιάς, που παραπέμπει στο μέλλον της MMC. Μοντέλο που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής της Mitsubishi Motors με την παντός εδάφους ευελιξία των SUV.

Το Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT επεκτείνει την τεχνογνωσία των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας στην κατηγορία SUV και την προάγει σε ένα νέο επίπεδο με την χρησιμοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence). Τα στοιχεία αυτά συνδυάζονται άριστα για την επίτευξη ασφαλών και απολαυστικών επιδόσεων που ικανοποιούν τις ανάγκες του οδηγού σε όλες τις καιρικές συνθήκες και όλων των ειδών τα οδοστρώματα.

Ο εγκέφαλος του e-EVOLUTION CONCEPT είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης – Artificial Intelligence (AI) που βελτιώνει τις ικανότητες του οδηγού. Μία σειρά αισθητήρων επιτρέπει στο σύστημα AI να διαβάζει άμεσα τις αλλαγές στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Συντονίζοντας άριστα τις προθέσεις του οδηγού με τις επιδόσεις του οχήματος, το σύστημα υποστηρίζει οδηγούς όλων των ικανοτήτων. Με μία ειδική λειτουργία καθοδήγησης (coaching), το σύστημα AI μπορεί να μεταφέρει γνώσεις στον οδηγό και να αυξήσει διακριτικά τις οδηγικές του ικανότητες. Αφού ‘κατασκευάσει’ μία εικόνα με το επίπεδο ικανοτήτων του οδηγού, το σύστημα φτιάχνει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει συμβουλές μέσω φωνητικού διαλόγου και μιας μεγάλης οθόνης στο ταμπλό.

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT χρησιμοποιεί ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που συνεργάζονται με ένα σύστημα μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας. Αποτέλεσμα, η αθόρυβη και δυναμική απόκριση που κάνει τα ηλεκτρικά μοντέλα να ξεχωρίζουν από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το Triple Motor 4WD System χρησιμοποιεί ένα κινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα νέο σύστημα Dual Motor που συνδέει τους πίσω ηλεκτροκινητήρες μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής (Active Yaw Control). Ένα σύστημα που εξασφαλίζει ακρίβεια και ευελιξία συμπεριφοράς, υπακούοντας στις εντολές του οδηγού κάτω από οποιεσδήποτε οδηγικές συνθήκες.

Το Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT θα είναι ένα από τα 12 μοντέλα που θα εκτίθεται στο περίπτερο της Mitsubishi. Δίπλα του θα βρίσκεται το Eclipse Cross coupe SUV που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και προγραμματίζεται να παρουσιαστεί εκεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το Outlander PHEV και άλλα κορυφαία μοντέλα της MMC θα δώσουν επίσης το παρών στην έκθεση.