Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Polo GTI R5

Η Volkswagen παρουσίασε χθες το νέο Polo GTI R5. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο είναι βασισμένο στο Polo έκτης γενιάς και παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στην επίσημη παρουσίαση στην Μαγιόρκα τη δευτέρα το βράδυ. Η εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι βασισμένη από τον προκάτοχο του το οποίο αγωνιζόταν στο WRC, κατακτώντας το πρωτάθλημα από το 2013 μέχρι το 2016.

«Η παρουσίαση του νέου Polo GTI R5 στο κοινό ήταν μια εξαιρετική στιγμή,» είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Sven Smeets. «Το αγωνιστικό Polo έχει πολλά κοινά με αυτό του δρόμου και η οικογένεια των GTI απέκτησε ένα άξιο πρεσβευτή. Στην ομάδα και στους συνάδελφους της ομάδας σχεδιασμού στο Wolfsburg αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τους επόμενους μήνες  το Polo GTI R5 πρέπει να αποδείξει την αξία του μετά από μια σειρά σκληρών δοκιμών που θα γίνουν, έτσι ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι επιτυχημένο όσο και ο προκάτοχος του.»

Το νέο Polo GTI R5 ξεκίνησε να εξελίσσετε από την αρχή του χρόνου. Έγιναν δοκιμές σε άσφαλτο και χώμα στα μέσα Νοεμβρίου στην Fontjoncouse στην Γαλλία και θα συνεχιστούν στην Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο. Την ευθύνη για το όλο πρότζεκτ έχει ο τεχνικός διευθυντής Francois-Xavier ‘’FX’’ Demaison, όπως επίσης και ο πρότζεκτ μάνατζερ Jan de Jongh ο οποίος είχε την ευθύνη για το αυτοκίνητο του Ogier από το 2013 μέχρι το 2016.

«Με τις δοκιμές που έγιναν μέχρι τώρα το Polo GTI R5 δεν παρουσίασε οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι πληροφορίες που πήραμε από τους οδηγούς μας ήταν πολύ θετικές,» είπε ο Demaison. «Είναι προνόμιο για εμάς να μπορούμε να δουλεύουμε με μηχανικούς οι οποίοι βοήθησαν στην ανάπτυξη του Polo που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και είναι αυτονόητο ότι όπως και στο παρελθόν εκμεταλλευόμαστε τη στενή και εξαιρετική συνεργασία με συνάδελφους του τμήματος τεχνικής ανάπτυξης στο Woolfsburg, όπως επίσης και με τους συνεργάτες μας στη Skoda, οι οποίοι έχουν προσφέρει στους πελάτες τους ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο R5 από το 2015.»