ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 5ος γύρος: M.ΒΡΕΤΑΝΙΑ – Νίκη για τον Peter Solberg στο Lydden Hill

Μπορεί στο ξεκίνημα του σαββατοκύριακου να ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα στο World RΧ του Lydden Hill, γιατί αυτή θα ήταν και η τελευταία επίσκεψη στο χώμα όπου γεννήθηκε το rallycross, ωστόσο μέχρι το τέλος της η συνάντηση μετατράπηκε σε γιορτή όπως άρμοζε στις περιστάσεις. Στα πενηντάχρονα που γιόρταζε το Rallycross, στο πρωτάθλημα World RX που υποστηρίζεται για ακόμη μια χρονιά από την MONSTER ENERGY, όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί θα έχουν να λένε για μια πανέμορφη μέρα αγώνων ταχύτητας. Μετά από μια τεράστια εμφάνιση, ο πρωταθλητής του θεσμού Peter Solberg κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου για πρώτη φορά μετά από την περσινή Πορτογαλία. Ο Νορβηγός οδήγησε τον τέλειο αγώνα για την PSRX Volkswagen Sweden, όπως και ο Johan Kristoffersson που τερμάτισε στην δεύτερη θέση, κλείνοντας το ένα-δυο για την ομάδα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andreas Bakkerud, ολοκληρώνοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο 1-2-3 για την MONSTER ENERGY.


O Νορβηγός κέρδισε και τους τέσσερεις αγώνες προκριματικών του, αλλά και τους δυο ημιτελικούς πριν κατακτήσει την νίκη φέρνοντας την ομάδα του στην κορυφή του πρωταθλήματος των ομάδων! Ήταν πραγματικά το τέλειο σαββατοκύριακο, τόσο για τον Solberg αλλά και για την PSRX Volkswagen Sweden. Ο δε Kristoffersson έσπασε ένα δικό του ρεκόρ, συνεχίζοντας το σερί με τους τερματισμούς στο βάθρο, έχοντας πλέον τέσσερα συνεχόμενα βάθρα αλλά και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα των οδηγών!

Ο Andreas Bakkerud που συμπλήρωσε το βάθρο, παραδέχτηκε πως ήταν «best of the rest» στον αγώνα αυτό πίσω από τους πρωταγωνιστές αλλά ταυτόχρονα χαρούμενος για το βάθρο που κατέκτησε, μπροστά από τον τέταρτο Sebastien Loeb. Ο άλλος οδηγός της Hoonigan, Ken Block, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό για μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο νικητής, Peter Solberg, δήλωσε: «Χρειαζόμουν αυτή την νίκη! Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα αλλά και για την ομάδα που καταφέραμε να κερδίσουμε την μέρα της εορτής 50 ετών από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το άθλημα. Το αυτοκίνητο δούλεψε πάρα πολύ καλά. Πάει καιρός από τότε που κέρδισα τελευταία φορά, και το να το κάνω εδώ στην Μεγάλη Βρετανία, μου είναι δύσκολο να περιγράψω αυτό που νοιώθω. Είμαι περήφανος για την PSRX Volkswagen Sweden αλλά και για τον Johan για αυτό που καταφέραμε εδώ σήμερα».

 

Βαθμολογία οδηγών

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            124

2 Mattias EKSTROM                          AUDI S1                      120

3 Petter SOLBERG                             VW POLO GTI            117

4 Timmy HANSEN                              PEUGEOT 208           91

5 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           81

6 Andreas BAKKERUD                       FORD FOCUS RS     73

7 Ken BLOCK                                     FORD FIESTA            52

8 Timo HEIKKINEN                            FORD FIESTA            50

9 Toomas HEIKKINEN                       AUDI S1                      46

10 Kevin ERIKSSON                          FORD FIESTA            42