Πέμπτος αγώνας Motocross: Το πρωτάθλημα πήρε φωτιά

Τα αποτελέσματα του πέμπτου αγώνα motocross έβαλαν φωτιά στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο Λάμπρος Τσαγγαράς πέρασε για πρώτη φορά επικεφαλής και η συνέχεια της σεζόν προμηνύετε συναρπαστική.

Ξεκινώντας από την αρχή και την κατηγορία ΜΧ1, ο βαθμολογικά αδιάφορος Χρύσανθος Χαραλάμπους κατάφερε με σχετική ευκολία να κερδίσει και τα δυο χιτ, αφήνοντας πίσω του τους διεκδικητές του τίτλου να μάχονται για μια θέση στον ήλιο. Κερδισμένος της μέρας δεν ήταν άλλος από τον Λάμπρο Τσαγγαρά, ο οποίος τερματίζοντας και στα δυο χιτ δεύτερος κατάφερε να περάσει στη βαθμολογία τον Γιώργο Παπαλοΐζου και να προηγείται με διαφορά μόλις ένα βαθμo. Τρίτος τερμάτισε ο Χρίστος Τσαγγαράς ισοβαθμώντας στο τέλος της μέρας με τον Γιώργο Παπαλοΐζου ο οποίος έμεινε τέταρτος.

Καθοριστικής σημασίας είναι ο επόμενος αγώνας του παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross, καθώς οι Λάμπρος Τσαγγαράς και Γιώργος Παπαλοΐζου ξεκινούν σχεδόν από το μηδέν και με τρείς αγώνες να απομένουν η αγωνία αγώνα με αγώνα θα μεγαλώνει.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Μιχάλης Πάμπουκκας συνεχίζει την μοναχική πορεία προς τον τίτλο. Για ακόμα ένα αγώνα κατάφερε να μαζέψει το μάξιμουμ των βαθμών ανοίγοντας περισσότερο τη ψαλίδα από τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας. Αντρέας Γεωργίου και Χρύσανθος Γεωργίου μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα δυο χιτ, ισοβαθμώντας στο τέλος της μέρας με 44 βαθμούς. Βαθμολογικά ο Αντρέας Γεωργίου εξακολουθεί να βρίσκετε δεύτερος πίσω από τον Μιχάλη Πάμπουκκα ενώ στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Μάριος Πάμπουκκας.

Ακόμα μια νίκη στη φετινή χρονιά πρόσθεσε ο Μάριος Μούσκου στην κατηγορία ΜΧ3. Κέρδισε και τα δυο χιτ και βλέπει αγώνα με αγώνα τη διαφορά του από τον δεύτερο Νεόφυτο Κανάρη να μεγαλώνει. Ο τελευταίος ήταν για ακόμα μια φορά δεύτερος και μέχρι στιγμής δεν έχει απάντηση για τον μεγάλο του αντίπαλο. Τρίτος στον αγώνα ήταν ο Μάριος Ζηντήλης και τέταρτος ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου. Ο Θεοδώρου στη βαθμολογία συμπληρώνει μέχρι στιγμής την τρίτη θέση.

Η απουσία του πρωτοπόρου Γιώργου Σιδερένιου από τον αγώνα έφερε ανακατατάξεις στην κατηγορία ΜΧ3 OVER. Νικητής, σημειώνοντας το απόλυτο, ήταν ο Σπύρος Ηλία και δεύτερος κατάφερε να πλασαριστεί ο Νικηφόρος Κουρρής, ο οποίος με τη σειρά του εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Σιδερένιου σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Στηλιανού. Έτσι στη βαθμολογία προηγείται όπως προαναφέραμε ο Νικηφόρος Κουρρής, δεύτερος πέρασε ο Αρτέμης Καρτσιόλης και τρίτος ανέβηκε ο Γιώργος Σάββα. Ο Σιδερένιος οπισθοχώρησε στην πέμπτη θέση πίσω από τον Κοσμά Βασιλείου.

Ωραίες μάχες είχαμε στην κατηγορία ΜΧ4 όπου ο αποφασισμένος Νεόφυτος Τσαγγαράς κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Μοιράστηκαν τις νίκες στα δυο χιτ με τον Άριστο Γεωργίου ο οποίος έκλεισε τη μέρα δεύτερος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αδάμος Μανώλη. Στη βαθμολογία ο Άριστος Γεωργίου εξακολουθεί να προηγείται με 236 βαθμούς με τον Νεόφυτο Τσαγγαρά μετά την αντεπίθεση που ξεκίνησε στους δυο τελευταίους αγώνες, να είναι δεύτερος με 224 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 217 βαθμούς βρίσκετε ο Αδάμος Μανωλη.

Βίκτωρας Ζαχαρία και Χρίστος Κιμήτρη μοιράστηκαν επίσης τις νίκες στα δυο χιτ της κατηγορίας ΜΧ85. Νικητής αναδείχθηκε ο Βίκτωρας Ζαχαρία ο οποίος στο δεύτερο χιτ τερμάτισε δεύτερος μαζεύοντας στο τέλος της μέρας τρείς περισσοτέρους βαθμούς από τον Κιμήτρη. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Αριστόδημος Έλληνας με τους Γιώργο Τσαγγαρά και Βρυώνη Βλάσιου να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Στη βαθμολογία ο Βίκτωρας Ζαχαρία εξακολουθεί να προηγείται, δεύτερος βρίσκετε ο Χρίστος Κιμήτρη και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αριστόδημος Έλληνας.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ65 οι μικροί για ακόμα ένα αγώνα έδωσαν τις δικές τους μάχες με τον Αντώνη Γεωργίου να είναι ο μεγάλος νικητής. Στη δεύτερη θέση αν και είχε πτώση στο πρώτο χιτ, κατάφερε να τερματίσει ο Dominic Kολοκάσης και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου και Σπύρος Γιάγκου.

Στη βαθμολογία ο Αντώνης Γεωργίου μετά τη νίκη στον αγώνα πέρασε πρώτος, με τον Σπύρο Γεωργίου να οπισθοχωρεί δεύτερος με μόλις ένα βαθμό διαφορά. Την τριάδα συμπληρώνει ο Dominic Κολοκάσης ο οποίος είναι και αυτός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά στις 2 Απριλίου και η αγωνία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος κτυπά κόκκινο καθώς όλα είναι ανοικτά στην υπόθεση τίτλος, μεταξύ των Λάμπρου Τσαγγαρά και Γιώργου Παπαλοΐζου.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: S&M PICS