Ο Wagner στα χνάρια των Huttunen και Lefebvre

Ο Simon Wagner ακολουθεί τα χνάρια των Huttunen και Lefebvre, καθώς όπως και οι προαναφερθέντες, θα αγωνιστεί τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα ERC Junior Under 27. Μετά από δυο πολύ καλές εμφανίσεις το 2017 στην κατηγορία και έχοντας μάλιστα και τερματισμό στο βάθρο στον αγώνα Barum Czech Rally Zlin, ο 24χρονος Αυστριακός ετοιμάζετε για το στοίχημα των 100000 ευρώ, το οποίο προσφέρει το Eurosport στον πρωταθλητή, ούτως ώστε να μπορέσει να διαγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο ERC Junior Under 28. Σε αυτή την κατηγορία οι οδηγοί αφήνουν τα αυτοκίνητα κατηγορίας R2 και αγωνίζονται με R5. Μεταξύ μερικών ονομάτων που έτρεξαν σε αυτή την κατηγορία είναι και οι εργοστασιακοί οδηγοί Huttunen και Lefebvre.

Ο Wagner τη φετινή σεζόν θα αγωνιστεί με ένα Peugeot 208 R2 της ομάδας Saintéloc Racing Team στους έξι αγώνες του πρωταθλήματος και πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι θα εγγραφεί και ERC Junior Experience όπου θα παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στα θέματα συμπεριλαμβάνετε διδασκαλία οδήγησης, set-up αυτοκινήτων, πρώτες βοήθειες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τεχνικές συνέντευξης για την εξεύρεση χορηγών.

Η συμμετοχή του Wagner στο ERC Junior για το 2018 έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Eurosport και έχει σαν στόχο να προσφέρει μια πορεία εξέλιξης από εθνικό σε διεθνές επίπεδο.

Το 2016 ο Wagner κέρδισε την κατηγορία Junior στο Αυστριακό πρωτάθλημα και πέρυσι ήταν μεταξύ των διεκδικητών της νίκης στον αγώνα του ERC Barum Czech Rally Zlin στην Τσεχία. Στο φετινό πρωτάθλημα ERC Jumior θα έχει στο πλευρό του τον έμπειρο συνοδηγό Gerald Winter και μαζί θα τρέξουν σε τρείς ασφάλτινους και τρείς χωμάτινους αγώνες. Η αρχή θα γίνει στις 22 Μαρτίου με τον αγώνα Azores Airlines Rallye.

Ο Wagner έδειξε τις δυνατότητες του όταν παραλίγο να κέρδιζε το διεθνή αγώνα Jänner Rallye  τον περασμένο μήνα, πίσω από το τιμόνι ενός Mazda 323 GT-R. Στάθηκε άτυχος όμως καθώς αποχώρησε στην απλή διαδρομή στο δόμο προς τος τερματισμό. Μετά από αυτό τον αγώνα ο Wanger έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό δείχνοντας παράλληλα και το μεγάλο ταλέντο του.

«Ακόμα και με την αποχώρηση μου στην απλή διαδρομή στο Jänner Rallye, αυτός ο αγώνας ήταν το αποκορύφωμα για μένα,» είπε ο Wagner. «Γνώριζα τις δυσκολίες, όμως καταφέραμε να είμαστε πρώτοι στην τελευταία ειδική οδηγώντας ένα παλιό αυτοκίνητο. Παρά το γεγονός ότι αποχωρήσαμε, εντούτοις είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση που είχα. Τώρα ανυπομονώ για το πρωτάθλημα FIA ERC Junior και θέλω να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μου για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ με την ομάδα της Peugeot Sport Saintéloc.»

39 WAGNER Simon (AUT) WINTER Gerald (CYP) Peugeot 208 R2 action during the 2017 European Rally Championship ERC Barum rally, from August 25 to 27, at Zlin, Czech Republic

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot Sport Saintéloc είπε, «Παρακολουθούσαμε τον Simon πολύ πριν από τον αγώνα Jänner Rallye  και ήμασταν σε συνεχή επαφή συζητώντας για πιθανή συνεργασία για το 2018. Η ομάδα μας ήδη βοήθησε με επιτυχία στην εξέλιξη αρκετών νεαρών ταλέντων στο παρελθόν και ανυπομονούμε πολύ να συνεργαστούμε και με τους Simon και Gerald για το 2018.»