Ο Valentino Rossi επιστρέφει στη δράση

Ο αναβάτης της Movistar Yamaha Valentino Rossi θα δοκιμάσει να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αραγονία. Μετά τις δοκιμές που έκανε με μια Yamaha R1 στην πίστα του Μισάνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, αποφάσισε να συμμετάσχει στον επερχόμενο αγώνα της Ισπανίας.

Ο Ιταλός θα πρέπει πρώτα να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα είναι καλά τότε θα του επιτραπεί να ξεκινήσει στο FP1. Αν συνεχίσει να νιώθει καλά τότε θα μπορέσει να αγωνιστεί και την Κυριακή. Σε αντίθετη περίπτωση ο Ολλανδός Michael van der Mark, ο οποίος αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα superbike θα αντικαταστήσει τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Valentino Rossi δήλωσε σχετικά, ‘’Χθες οδήγησα την YZF-R1M στο Μισάνο. Επίσης την οδήγησα και τη Δευτέρα όμως αναγκάστηκα να σταματήσω λόγο βροχής. Χθες κατάφερα να οδηγήσω για 20 γύρους και βρήκα τις απαντήσεις που έψαχνα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Lucidi και το επιτελείο του, οι οποίοι με βοήθησαν να νοιώσω καλύτερα όταν οδηγώ. Όπως είναι φυσικό μετά το τέλος των δοκιμών ένοιωσα λίγο πόνο και σήμερα επισκέφτηκα τον Δρ. Pascarella για εξετάσεις οι οποίες βγήκαν θετικές.

Έτσι αποφάσισα να πάω στην Αραγονία και να δοκιμάσω να οδηγήσω την Μ1 το Σαββατοκύριακο. Αν νοιώθω καλά για να αγωνιστώ αυτό θα φανεί μετά το FP1, καθώς είναι πολύ μεγάλη πρόκληση η οδήγηση της Μ1. Θα δούμε. Τα λέμε στην Αραγονία.’’