Ο Monteiro θα τρέξει σε έξι αγώνες στο φετινό ERC

Ο Aloísio Monteiro ευελπιστεί να ανεβεί επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς θα αγωνιστεί στην κορυφαία  κατηγορία, την ERC1 το 2018 και μπορεί αυτό να τον κάνει ακόμα καλύτερο οδηγό.

Ο Monteiro στοχεύει να αγωνιστεί την φετινή χρονιά σε έξι αγώνες του ERC μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στους αγώνες Iberia του ευρωπαϊκού Clio R3T Trophy, όπου τελείωσε στη δεύτερη θέση πίσω απο τον Ισπανό Fran Cima Artime.

Θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την ARC Sport, η οποία βοήθησε τον συμπατριώτη του Bruno Magalhães να τερματίσει στην δεύτερη θέση στην βαθμολογία του ERC πέρυσι και επίσης στήριξε την πορεία της Emma Falcón στο ERC Ladies Trophy.

«Η πρόοδος και η εξέλιξη που έχουμε δει από τους πορτογάλους οδηγούς που έτρεξαν στο ERC είναι απίστευτη και οι πρόσφατες επιτυχίες του Diogo Gago και του Bruno Magalhães το αποδεικνύουν αυτό», ανέφερε ο Monteiro. «Αυτή η εξέλιξη με συναρπάζει και ο στόχος μου είναι πάντα να βελτιώνομαι σαν οδηγός ράλι»

Καλωσορίζοντας τον Monteiro στο πρωτάθλημα, ο συντονιστής του ERC Jean-Baptiste Ley δήλωσε: «Έχοντας αποδείξει τον εαυτό του σε one-make rallying, είναι υπέροχο το ότι ο Aloísio ανεβαίνει σε υψηλότερο επίπεδο. Το κάνει με την υποστήριξη μιας πολύ ισχυρής ομάδας γύρω του, της ARC Sport και με στόχο να τρέξει σε έξι αγώνες ούτως ώστε να κερδίσει εμπειρίες, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να ασκήσει υπερβολική πίεση στον εαυτό του»

Ο André Couceiro, Πορτογάλος συνοδηγός και πρωταθλητής της κατηγορίας RC5 το 2017, θα βρεθεί στο πλευρό του Monteiro, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο θα διαγωνιστούν θα ανακοινωθεί αργότερα.

Εκτός από το Azores Airlines Rallye, που πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, και το Rally Islas Canarias, το οποίο διοργανώνεται από τις 3-5 Μαΐου, ο Monteiro σχεδιάζει να τρέξει σε ακόμη τέσσερις αγώνες του ERC, παρόλο που το ακριβές του πρόγραμμα είναι επί του παρόντος ανεπιβεβαίωτο. Ο Monteiro συμμετείχε στους προαναφερόμενους αγώνες και την περσινή χρονιά.