Ο Lukyanuk Νικητής του Colin McRae Flat Out!!

Ο Alexey Lukyanuk κέρδισε το βραβείο Colin McRae Flat Out για έκτη φορά, ως αναγνώριση της έστω και μικρής του παρουσίας στο ERC Rally Rzeszow.

Ο Lukyanuk, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα σε δοκιμαστικά στην Ρωσία τον Μάιο, δεν επρόκειτο να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) μέχρι το τέλος Αυγούστου και τον αγώνα Barum Czech Rally Zlin στην Τσεχία. Η επίμονη προσπάθεια του Ρώσου οδηγού για αποκατάσταση του τραυματισμού του, του επέτρεψε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι υπέφερε από πόνους στα πόδια, στους γοφούς και στον αριστερό αστράγαλο, όπως ο ίδιος ανάφερε μετά την νίκη του στην Qualifying Stage.

Προηγήθηκε στον αγώνα μετά την νίκη του στην πρώτη ειδική της Παρασκευής αλλά μια έξοδος στη δεύτερη ειδική διαδρομή τέσσερα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό σταμάτησε τα όνειρα του για διάκριση στον αγώνα. Το βραβείο Colin McRae Flat Out του δόθηκε για την προσπάθεια που κατέβαλε να επανέλθει στην ενεργό δράση αλλά και για νίκη σε ειδική στον αγώνα της Πολωνίας.

Το βραβείο Colin McRae Flat Out απονεμήθηκε στον Lukyanuk από τον συντονιστή του ERC Jean-Baptiste Ley.