Ο Lukyanuk ταχύτερος όλων στο QualifyingStage και ξεκινάει πρώτος

Ο Lukyanuk έδειξε τις προθέσεις του στο QualifyingStage του Barum Czech Rally Zlin, 6ο γύρο του FIA ERC, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο από όλους.

Με την επιστροφή του μετά το μεγάλο ατύχημα στο Rally Rzeszow στην Πολωνία, ο Lukyanuk ολοκλήρωσε την νέα 4,55 χιλιομέτρων ειδική σε 2 λεπτά 43.336 δευτερόλεπτα, μπροστά από τον Τσέχο Πρωταθλητή Jan Kopecky ο οποίος ήταν 0,512 δευτερόλεπτα αργότερος.

“Είμαι λίγο έκπληκτος, διότι δεν έδωσα το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, προσπαθώντας να είμαι λίγο προσεκτικός, για αυτό δεν είναι κακός χρόνος,” είπε ο Ρώσος οδηγός.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Vaclav Pech. Ο πρωτοπόρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Kajetan Kajetanowich έμεινε στην τέταρτη θέση.  Ο Jose Suarez ήταν πρώτος στο ERC Junior U28 και 6ος γενικής. Για το ERC2 ο Tibor Erdi ήταν ο γρηγορότερος και στο ERC Junior U27 και ERC 3 ταχύτερος ήταν ο Jari Huttunen.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο Ρώσος οδηγός διάλεξε πρώτος και επέλεξε να ξεκινήσει στην πρώτη θέση. Ο Jan Kopecky  θα ξεκινήσει απο την δεύτερη και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Kajito από την τέταρτη.  Με λίγα λόγια οι οδηγοί επέλεξαν να αρχίσουν με την σειρά που τερμάτισαν το προκριματικό ελέω ασφάλτου.