Ο Latvala δεν θα αφήσει τον Tanak να γίνει ηγέτης της Toyota WRC

Ο Jari-Matti Latvala δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να παραμείνει το κέντρο του ενδιαφέροντος στην ομάδα της Toyota WRC, ακόμα και μετά τον ερχομό του Ott Tanak το 2018. Ο Latvala πήγε στη νεοσύστατη ομάδα του Tommi Makkinen στο τέλος του 2016 μετά την αποχώρηση της Volkswagen από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε το Yaris να γίνει νικητής από τον δεύτερο κιόλας αγώνα.

Ο Tanak θα ενσωματωθεί στην Toyota μετά από τη θητεία του στην M-Sport, όπου με την ομάδα του Wilson κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο θεσμό. Ο Latvala γνωρίζει ότι ο ερχομός του αποτελεί απειλή για αυτόν, όμως λέει ότι ο Tanak θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί στην ομάδα μετά από εφτά χρόνια παρουσίας στην M-Sport.

«Εργάστηκα για να κάνω το Yaris ένα μαζί μου και τώρα ο Tanak θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό. Νομίζω θα έχουμε καλές μάχες στην ομάδα. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα για τη νέα χρονιά. Ξέρω ότι θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και για να το καταφέρω πρέπει να γίνω πιο γρήγορος από τον οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και αυτού.»

Ο Latvala επίσης είπε ότι ήδη έχει εμπειρία από μετακινήσεις, καθώς από την M-Sport μετακινήθηκε στην VW και μετά στην Toyota, εν αντίθεση με τον Tanak ο οποίος δεν θα προσαρμοστεί με την αλλαγή τόσο εύκολα. «Θυμάμαι όταν αγωνιζόμουν στην Ford και μετέπειτα στην M-Sport για αρκετά χρόνια ότι η αλλαγή που έκανα για να πάω στην Volkswagen ήταν πολύ δύσκολη. Όμως η μετακίνηση στην Toyota ήταν εύκολη καθώς πλέον είχα την εμπειρία.»

«Για τον Tanak η μετακίνηση από την M-Sport στην Toyota θα είναι η πρώτη του και ίσως δυσκολευτεί λίγο στην προσαρμογή, καθώς ήταν πολλά χρόνια στην προηγούμενη ομάδα. Όταν εγώ πήγα στη Volkswagen είχα την αίσθηση ότι ήταν η ομάδα του Ogier, καθώς ήταν εκεί πριν από εμένα. Αν είσαι γρηγορότερος από τον ομοσταυλό σου τότε είναι εντάξει, αν όμως όχι τότε μπορεί να μείνεις στη σκιά του.»