Ο Gryazin μιλα για την έξοδο από το ERC Rzeswow

Η έξοδος του Nikolay Gryazin στο Rally Rzeszow ήταν το αποτέλεσμα “ενός μικρού λάθους” που είχε μεγάλες συνέπειες.

Ο Ρώσος έφηβος ενώ είχε μια εντυπωσιακή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC βρισκόμενος στην 3η θέση γενικής αλλά και στην πρωτοπορία στην κατηγορία ERC Junior U28, όταν μία έξοδος στην πρώτη ειδική διαδρομή του δεύτερου σκέλους του αγώνα είχε σαν αποτέλεσμα ένα τρομακτικό ατύχημα και το SRT Skoda Fabia να μένει εκτός αγώνα με εκτεταμένες ζημιές.

“Δεν ξέρω εάν ήταν δικό μου οδηγικό λάθος αλλά ήταν μια πραγματικά ολισθηρή δεξιά στροφή. Πλαγιολισθήσαμε, κτυπήσαμε και το αμάξι ανατράπηκε”, είπε ο Gryazin. “Το αυτοκίνητο έχει πολύ μεγάλη ζημιά αλλά πιστεύω ότι το roll cage δεν έπαθε ζημιά.”

Ενώ ο Gryazin γλύτωσε από το ατύχημα χωρίς οποιοδήποτε τραυματισμό, ο συνοδηγός του Yaroslav Fedorov κτύπησε το πόδι του στην προσπάθεια του να αποφύγει το αυτοκίνητο των αδελφών Jarek και Marcin Szeja οι οποίοι είχαν και αυτοί έξοδο καταλήγοντας να κτυπήσουν στο SRT Fabia προκαλώντας του περισσότερη ζημιά.

“Ο Yaroslav κτύπησε το πόδι του όταν το αυτοκίνητο αριθμός 22 κτύπησε στο αυτοκίνητο μας, πέφτοντας από ύψος όταν προσπάθησε να τρέξει” εξήγησε ο Gryazin.  “Είναι πραγματικά απογοητευτικό διότι ο στόχος μας ήταν να τερματίσουμε.  Προηγούμαστε στην κατηγορία μας αλλά δεν οδηγούσαμε τόσο γρήγορα, οδηγούσαμε ασφαλισμένα. Ήταν ένα μικρό λάθος αλλά δεν υπήρχε πιθανότητα να σώσουμε το αυτοκίνητο.”