Ο.Φ.Α Novice&Amazon Rally 2017: Ο Τσουλόφτας είναι ο φετινός νικητής

Με νικητές τους Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου ολοκληρώθηκε ο φετινός αγώνας αρχαρίων Ο.Φ.Α Novice&Amazon Rally, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στους Γιώργο Λαό και Κώστα Κουρτέλλα.

Οι συμμετοχές κορυφαίων συνδυασμών του παγκυπρίου πρωταθλήματος έδιναν περισσότερο την αίσθηση πρωταθληματικού αγώνα, καθώς ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά πριν από τον τελευταίο αγώνα του ημερολογίου. Τέσσερις ειδικές διαδρομές περιλάμβανε το πρόγραμμα και τα πληρώματα δοκίμασαν τις ικανότητες τους σε στενούς και ελικοειδής δρόμους στην ειδική Πολιτικό-Μαχαιράς, όπως επίσης και σε πολύ ψηλές ταχύτητες στην ειδική Αναλιόντας-Μαθιάτης.

Οι Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου με το Citroen DS3 R5 κατάφεραν να κερδίσουν τις τρείς από  τις τέσσερις ειδικές που περιλάμβανε το πρόγραμμα, τερματίζοντας μπροστά από τους Γαλαταριώτη Ιωάννου με διαφορά 10 δευτερολέπτων.

Το πλήρωμα του Skoda Fabia R5 Γαλαταριώτης-Ιωάννου ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη ειδική, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των πρωτοπόρων και σε συνδυασμό με ένα λάθος στην τελευταία ειδική περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση.

Η επιστροφή του Πέτρου Παντελή από το EVO9 στο EVO10 σηματοδοτήθηκε με την τρίτη θέση γενικής. Με συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου ήταν πραγματικά απολαυστικοί, καθώς οδήγησαν πολύ γρήγορα και θεαματικά.

Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο ήταν η διαφορά που χώρισε την τρίτη από την τέταρτη θέση την οποία κατέλαβαν οι Χειλιμήντρης-Κυριάκου με Skoda Fabia R5. Το πλήρωμα σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμούς και δεν αποκλείετε σύντομα να τους δούμε στο βάθρο.

Μούκης και Κώστας Λαός άλλαξαν ρόλους για αυτό τον αγώνα με τον Μούκη να περνά στη θέση του οδηγού και να έχει μάλιστα πολύ καλή απόδοση, καταφέρνοντας να τερματίσει στην πέμπτη θέση γενικής.

Οι Σάββας Σάββα-Παπαντρέου Μαρία έτρεξαν ξανά μαζί μετά τον αντίστοιχο περσινό αγώνα και τερμάτισαν στην έκτη θέση γενικής, μπροστά από τους Κυριάκου Αριστείδου οι οποίοι ήταν έβδομοι, οδηγώντας για ακόμα μια φορά πολύ θεαματικά.

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισε να επανέλθει στους αγώνες ο Σταύρος Σταύρου και με συνοδηγό τον Λεωνίδα Χριστοφή τερμάτισαν στην όγδοη θέση. Ένατοι τερμάτισαν Πάμπος και Πέτρος Λαός και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου-Χριστοδούλου Χρίστος.

Πρώτο πλήρωμα στην δικήνητη κατηγορία ήταν οι Αντρέας και Μαρία Νέστωρος.

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα οι Μαννούρης Χρίστος και Ανδρέας όπως επίσης και οι Ανδρέας Ψάλτης-Χρυσοστόμου Ανδρέας. Δεν ξεκίνησαν οι Σάββας Λαός-Μαννούρης Δημήτρης, Ανδρέας Φιλίππου-Δημήτρης Δημητρίου και Παναγιώτης και Γιαννακης Τζιορτζή.

Ο επόμενος αγώνας ράλι θα γίνει στη Λεμεσό τον ερχόμενο μήνα, είναι ο τελευταίος του παγκυπρίου πρωταθλήματος και θα κριθεί το φετινό πρωτάθλημα το οποίο διεκδικούν οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου και Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου Μιχάλης Κοντογιώργης Κούλλης Κυριάκου