Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη στη Μεγάλη Βρετανία!

Με μόλις 40 αγωνιστικά χιλιόμετρα να απομένουν για να ολοκληρωθεί το Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ, ο Ιορδάνης Σερδερίδης συνεχίζει την προσπάθειά του στο WRC Trophy. Το σκέλος του Σαββάτου χαρακτηρίστηκε από ομίχλη, με το τοπίο στις ειδικές να μην αλλάζει και τη λάσπη να δυσκολεύει το έργο των πληρωμάτων.

Ύστερα από την άτυχη στιγμή που είχε ο κύριος αντίπαλός του, ο Ιορδάνης Σερδερίδης κινήθηκε με σκοπό να αποφύγει τα λάθη. Οι 9 ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας προϋπέθεταν κατάλληλη στρατηγική, σύμφωνα με τα λεγόμενα του οδηγού: « Η κατάσταση των δρόμων το Σάββατο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Το Citroen DS3 WRC γλιστρούσε σε αρκετά σημεία, καθώς μας έλειπε η πρόσφυση. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από την οδήγησή μας στα δάση της Βρετανίας, καθώς βελτιώσαμε την τεχνική μας στο δεύτερο πέρασμα από αυτές. Από τη στιγμή που ο Άραβας αντίπαλός μας εγκατέλειψε την προσπάθειά του, δεν χρειάστηκε να πιέσουμε και οδηγήσαμε μια ταχύτητα κάτω, ώστε να μην υποπέσουμε σε κάποιο λάθος.»

Το μενού περιελάμβανε και δύο ειδικές διαδρομές που διεξήχθησαν νύχτα, γεγονός που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας του αγώνα: «Οι δύο τελευταίες διαδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα, γεγονός που μας δυσκόλεψε, μην έχοντας μεγάλη εμπειρία από οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες. Χαρακτηριστικό ήταν πως στην προτελευταία ειδική η ομίχλη ήταν πυκνή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων.», ήταν τα λόγια του Καβαλιώτη οδηγού αναφορικά με τα πεπραγμένα του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας.

Όσον αφορά το στόχο του στο Κυριακάτικο σκέλος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης τόνισε: «Θα οδηγήσουμε έχοντας κατά νου να τερματίσουμε και να στεφθούμε πρωταθλητές. Θα ακολουθήσουμε παρόμοιο ρυθμό με αυτό του Σαββάτου και ελπίζουμε να χαμογελάσουμε στο τέλος της ημέρας».