Ο Κύπριος πιλότος Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, το νέο μέλος της Frederick University Formula Racing Team

Παράλληλα με την έναρξη της φοίτησής του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, ο Κύπριος πιλότος Βλαδίμηρος Τζιωρτζής εντάχθηκε και στην Frederick University Formula Racing Team. Πρόκειται για μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Δρ. Αντώνιου Λόντου έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Formula, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι έλαβε για πρώτη φορά μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick είναι η πρώτη, σε παγκύπρια κλίμακα που δημιούργησε ένα τέτοιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Στον διαγωνισμό της Formula Student λαμβάνουν μέρος δεκάδες κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, που έχουν ως αποστολή να δημιουργήσουν μια αγωνιστική ομάδα, η οποία θα λαμβάνει μέρος σε Πανεπιστημιακούς αγώνες που γίνονται σε παγκοσμίου φήμης αγωνιστικές πίστες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλα τα μέλη της ομάδας να φοιτούν στο Πανεπιστήμιο που εκπροσωπούν.

«Ενθουσιασμένος με την προοπτική»
«Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της συμμετοχής στην FUF Racing Team, καθώς πιστεύω ότι θα μπορέσω να φανώ χρήσιμος και να ενισχύσω την προσπάθεια των συμφοιτητών μου, ώστε να ανεβάσουμε ψηλά τη σημαία του Πανεπιστημίου Frederick και της Κύπρου», λέει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει πως: «είναι σημαντικό ένας αθλητής να σκέφτεται και πέρα από την αθλητική καριέρα και οφείλει να επιμορφώνεται, ώστε να είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα. Tο Πανεπιστήμιο Frederick μου παρέχει όλα όσα χρειάζομαι ώστε ολοκληρώνοντας την αθλητική μου καριέρα να μπορέσω να είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος για τις επόμενες προκλήσεις».

«Ελπίδες για διάκριση»
Ο υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας Δρ. Αντώνιος Λόντος δηλώνει «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη συνεργασία και την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με έναν ταλαντούχο οδηγό Formula. Το νέο μέλος της ομάδας μας, διέπρεψε τα δύο τελευταία χρόνια στο Πρωτάθλημα Formula 4 Βορείου Ευρώπης, με τα χρώματα της SMP Racing, της κορυφαίας ρωσικής ομάδας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό μας δίνει ελπίδες για μια σημαντική διάκριση στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό».

Πέρα από τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Frederick, την εποχή αυτή ο Τζιωρτζής ακολουθεί πρόγραμμα χειμερινής προετοιμασίας το οποίο περιλαμβάνει προπονήσεις και δοκιμαστικά εκτός Κύπρου, με στόχο να είναι πανέτοιμος με την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, η οποία εντοπίζεται χρονικά στο πρώτο τετράμηνο του 2018.