Μοναδικά χαρακτηριστικά από τη Porsche 911 Carrera T

Η Porsche μεγαλώνει τη γκάμα της θρυλικής 911 προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές και φυσικά μεγαλύτερες συγκινήσεις στους θαυμαστές της μάρκας.

Η νέα 911 Carrera T διαθέτει μειωμένο βάρος, μηχανικό κιβώτιο με πιο κοντές σχέσεις και πίσω κίνηση για να απευθυνθεί στους πιο απαιτητικούς αγοραστές του θρυλικού μοντέλου. Με τον κωδικό Τ (Touring) στο τέλος, η νέα Porsche 911 Carrera T παίρνει το όνομα της από την κλασσική 911 Τ του 1968.

Σχεδιαστικά, η νέα 911 Carrera T διαφοροποιείται από τις «απλές» 911 από τα νέα  λογότυπα, τα πλαϊνά μαύρα αυτοκόλλητα, τα νέα σπόιλερ τον εμπρός προφυλακτήρα, την κεντρική τοποθετημένη πίσω εξάτμιση, αλλά και τις νέες ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, εκτός από την απουσία του συστήματος Porsche Communication Management το οποίο έχει αφαιρεθεί, η T διαθέτει σπορ ηλεκτρικά καθίσματα ή κατ΄επιλογή bucket, στοιχείο το οποίο προσφέρεται για πρώτη φορά στη βασική έκδοση της Carrera. Ανάμεσα στις αλλαγές περιλαμβάνεται και το GT Sport τιμόνι της Porsche, αλλά και ένας πιο κοντός σε μέγεθος επιλογέας ταχυτήτων με κόκκινα γραφικά.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τρίλιτρος twin-turbo 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 370 ίππων της Porsche 911 Carrera, ο οποίος συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο με κοντές σχέσεις, ενώ προαιρετικά υπάρχει και το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη PDK. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το μοντέλο φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα. Αριθμός που είναι κατά 0,1 δευτερόλεπτα πιο χαμηλός από την απλή Porsche 911 Carrera, ενώ το 0-200 χλμ./ώρα φτάνει σε μόνο 15,1 δευτερόλεπτα. Με το κιβώτιο PDK το 0-100 μειώνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-200 χλμ./ώρα σε 14,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και των δύο εκδόσεων ξεπερνά τα 290 χλμ./ώρα.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η νέα Porsche 911 Carrera T είναι πισωκίνητη και διαθέτει  την ενεργή ανάρτηση PASM Sport που χαμηλώνει το αυτοκίνητο κατά 20 χιλιοστά. Προαιρετικά διαθέτει σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης. Για να πετύχει το χαμηλό βάρος, η Porsche τοποθέτησε ένα πιο ελαφρύ γυαλί στον πίσω ανεμοθώρακα και στα πλαϊνά πίσω παράθυρα ενώ στις πόρτες υπάρχουν υφασμάτινες χειρολαβές. Παράλληλα, έχει μειωθεί και η χρήση ηχομονωτικού υλικού. Με αυτό τον τρόπο το συνολικό βάρος έφτασε τα 1.425 κιλά, 20 κιλά πιο ελαφρύ από αυτό της 911 Carrera. Η διάθεση της νέας Porsche 911 Carrera T θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.