ΜΕ 5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ TOYOTA YARIS ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Euro NCAP

Παρουσιάστηκε μόλις τον περασμένο Ιούνιο και πέτυχε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP. Αυτό το επίτευγμα αποδεικνύει τη δέσμευση της Toyota για την ασφάλεια των οχημάτων της.

Η Toyota θέτει την ασφάλεια στο επίκεντρο της δέσμευσής της να κατασκευάζει ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα, διασφαλίζοντας ότι τα οφέλη από τις προηγμένες τεχνολογίες δεν περιορίζονται σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών και υψηλής ειδίκευσης, αλλά διατίθενται στην ευρεία αγορά. Πιστή σε αυτή τη δέσμευση, η Toyota προσφέρει το προηγμένο σύστημα ασφάλειας Toyota Safety Sense στον βασικό εξοπλισμό στο Νέο Yaris 2017. Αυτό εξασφαλίζει ότι κάθε αυτοκίνητο της σειράς είναι εφοδιασμένο με συστήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ενός ατυχήματος ή να μειώσουν τις συνέπειες σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Το πακέτο περιλαμβάνει σύστημα προ-σύγκρουσης με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, αυτόματους προβολείς μεγάλης σκάλας, προειδοποίηση για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας ενώ σε κάποιες εκδόσεις το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης.

Το Toyota Yaris 2017 επωφελείται επίσης από μια σειρά επιπρόσθετων χαρακτηριστικών για την αύξηση της ασφάλειας των επιβατών. Οι πίσω ζώνες ασφαλείας διαθέτουν περιοριστές φορτίου και προεντατήρες, τα προσκέφαλα έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να παρέχουν καλύτερη προστασία από τραυματισμούς, ενώ το σχήμα των αερόσακων κουρτινών έχει αναβαθμιστεί , ώστε να παρέχει επιπλέον προστασία. Επιπλέον, η εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος έγινε ακόμα πιο εύκολη με προσαρμογές και την επισήμανση στο σύστημα αγκύρωσης του ISOFIX.

“Στην Toyota, πιστεύουμε ότι η καλύτερη συμβολή που μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι η τυποποίηση λειτουργιών που μπορούν να βοηθήσουν τον οδηγό να αποφύγει ένα ατύχημα ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειές του”, δήλωσε ο Matt Harrison, Αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota στην Ευρώπη. “Γι ‘αυτό, σχεδόν κάθε αυτοκίνητο Toyota που πωλείται στην Ευρώπη είναι τώρα εξοπλισμένο με το σύστημα ασφάλειας Toyota Safety Sense.”