Λάρνακα ράλι σπριντ 2016: Chips Junior Χ2

Τη δεύτερη σερί νίκη πέτυχε ο Chips Junior στο φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας. Οδηγώντας το EVO 7 της Αντώνης και Σταύρος στο όριο κατάφερε να επικρατήσει για ακόμα ένα αγώνα και πλέον το ερώτημα που πλανάτε (αν και είναι νωρίς ακόμα) είναι ποιος θα καταφέρει να τον κερδίσει. Οι χρόνοι που έγραψε και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές ήταν ασυναγώνιστοι με αποτέλεσμα να έρθει φυσιολογικά το 2 στα 2.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο δεύτερος οδηγός της Αντώνης και Σταύρος Pieri Junior. Ο νεαρός για ακόμα ένα αγώνα ήταν απολαυστικός και πλέον δεν προκαλούν καμία έκπληξη οι χρόνοι που γράφει. Τη δεύτερη θέση κατάφερε να την κερδίσει με το χρόνο που έγραψε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Κρατήστε το όνομα του καθώς το μέλλον του στους αγώνες αυτοκινήτου προμηνύετε λαμπρό.
Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο αειθαλής Μάριος Παναγιώτου. Το 01:54.2 που έγραφε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή όπως φάνηκε στο τέλος ήταν αρκετό για να του χαρίσει την τρίτη θέση στο βάθρο, καθώς στη δεύτερη διαδρομή δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του.
Ο Δημήτρης Πιερή τερμάτισε τέταρτος οδηγώντας το EVO6 θεαματικά όπως μας έχει συνηθίσει. Πίσω του τέσσερις οδηγοί τερμάτισαν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Κυριάκο Ιωαννίδη να επικρατεί έναντι των Στέλιου Λαού, Ιάκωβου Πενταρά και Πέτρου Παύλου. Τους τέσσερις αυτούς οδηγούς χώρισαν συνολικά 6 δέκατα του δευτερολέπτου κάτι που δείχνει τον έντονο ανταγωνισμό που είχε ο αγώνας και στις πίσω θέσεις. Στην ένατη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας γράφοντας χρόνο μόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή καθώς στην πρώτη αντιμετώπισε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Θωμά με speed car. Πάντα εντυπωσιακός και γρήγορος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να κερδίσει ακόμα και αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Σε αυτό βοήθησε και η διαδρομή η οποία ήταν τεχνική και βόλεψε τα θεαματικά αυτά αγωνιστικά. Θα μπορούσε ίσως να πλασαριστεί ψηλότερα αν στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή δεν αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα.

Μεγάλες μάχες για την πρώτη θέση είχαμε στη δικήνητη κατηγορία. Parellis Junior και Σοφολέους Μιχάλης οδήγησαν τα Opel Corsa και VW Golf στο όριο. Το τέλος της πρώτης χρονομετρημένης διαδρομής βρήκε τους δυο οδηγούς με διαφορά 3 δέκατα του δευτερολέπτου και όλοι περίμεναν με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα. Τελικός νικητής ο Parellis Junior ο οποίος και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές ήταν ταχύτερος από τον ανεβασμένο Μιχάλη Σοφοκλέους. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Διομήδους Μιχάλης με Peugeot. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Ασπρής με Honda Civic και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Τσιελεπής με Opel Kadet.
Στην κατηγορία των speed car ο Νίκος Θωμά κατάφερε να επικρατήσει άνετα έναντι των Νίκο Μιλτιάδους και Γιώργου Γεωργίου που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Και οι τρεις πρόσφεραν αρκετό θέαμα στον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα με τις πολύ ωραίες πλαγιολισθήσεις.
Άτυχοι του αγώνα οι Γιάννος Ιωαννίδης, Fani Junior και Γιώργος Νέστορος. Ο Ιωαννίδης στη δοκιμαστική διαδρομή είχε έξοδο με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αυτοκίνητο και να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα. Έξοδο είχε επίσης και ο Fani Junior στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ενώ ο Γιώργος Νέστορος εγκατάλειψε την προσπάθεια του στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή από κιβώτιο ταχυτήτων.
Αρκετά καλή η διοργάνωση από το Σωμάτιο Αυτοκινήτου Λάρνακας που είχε την ευθύνη για τον αγώνα. Η επιλογή να διεξαχθεί ο αγώνας στη συγκεκριμένη τοποθεσία άφησε ικανοποιημένους διαγωνιζόμενους και θεατές.
Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας θα διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου στη Λεμεσό.

Κείμενο: Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης S&M PICS