Κυμάτισε η ελληνική σημαία στον τερματισμό του Ράλλυ Καταλωνίας!

Έπεσε η αυλαία του Ράλλυ Καταλωνίας, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να τερματίζει στην τρίτη θέση του WRC Trophy. Ο συμπατριώτης μας συνεχίζει να έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου στο θεσμό που αφορά οδηγούς με WRC αυτοκίνητα προηγούμενης γενιάς και απευθύνεται σε ιδιώτες. Ο αγώνας ήταν μικτός με το πρώτο σκέλος να διεξάγεται κυρίως σε χωμάτινη επιφάνεια και τα δύο υπόλοιπα σε ασφάλτινο τερέν, με τον Έλληνα οδηγό να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να τερματίζει σε άλλο ένα ράλλυ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ.

Ενώ αρχικά δυσκολεύτηκε την Παρασκευή, ο οδηγός της Citroen DS3 WRC βελτίωσε την απόδοσή του στη συνέχεια, πετυχαίνοντας τον αρχικό στόχο που είχε θέσει: «Κάνοντας έναν απολογισμό του αγώνα, πρωτίστως πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς μου που άλλαξαν το setup του αυτοκινήτου σε πολύ λίγο χρόνο, μετατρέποντάς το από χωμάτινο σε ασφάλτινο το βράδυ της Παρασκευής. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την οδήγησή μου στο χώμα, ωστόσο στην άσφαλτο ανεβάσαμε ρυθμό και εν τέλει ανεβήκαμε στη ράμπα του τερματισμού. Είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να οδηγήσεις με καθαρό μυαλό, όταν πάση θυσία πρέπει να φέρεις το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Κρατάμε το ότι βελτιωθήκαμε αισθητά και στις δύο επιφάνειες, γεγονός που θα μας βοηθήσει στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο Ιορδάνης Σερδερίδης βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος έχει ολοκληρώσει τους αγώνες που μπορεί να βαθμολογηθεί και ο δεύτερος δεν δήλωσε συμμετοχή στο Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, ο συμπατριώτης μας έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε κάποια κατηγορία του WRC! «Τα ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας θα είναι δύσκολα και απαιτητικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε με κάθε τρόπο είναι να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού, για να έχουμε ελπίδες να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Είμαστε προσγειωμένοι και συγκρατημένοι και μέχρι τον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας σε 3 εβδομάδες από τώρα θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ανταπεξέλθουμε στις λασπωμένες ειδικές του νησιού», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός.

 

Βαθμολογία WRC Trophy – 2 αγώνες πριν το τέλος

  1. Valeriy Gorban – 100 βαθμοί
  2. Jean Michel Raoux – 79 βαθμοί
  3. Ιορδάνης Σερδερίδης – 76 βαθμοί
  4. Martin Prokop – 40 βαθμοί
  5. Yazeed Al –Rajhi – 25 βαθμοί