Κέρδισε θέσεις στη γενική ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Σε ασφάλτινο τερέν συνεχίστηκε το Σάββατο το Ράλλυ Καταλωνίας, 11ος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ, που παρουσιάζει ελληνικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή του Ιορδάνη Σερδερίδη στο WRC Trophy. Ο Έλληνας οδηγός σαφώς πιο εξοικειωμένος με το οδόστρωμα, ανέβασε ρυθμό και βελτίωσε τις επιδόσεις του στο δεύτερο σκέλος.

«Ευχαριστηθήκαμε πολύ περισσότερο την οδήγηση στην άσφαλτο, εξαιτίας και της μεγαλύτερης εμπειρίας μας σε αυτή την επιφάνεια.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη αναφορικά με την πορεία του στις Σαββατιάτικες ειδικές και συνέχισε: «Ακολουθήσαμε συγκεκριμένη στρατηγική, πιέζοντας στα «καθαρά» κομμάτια. Αντιθέτως, στα σημεία όπου η διαδρομή είχε χώματα από τα διερχόμενα αγωνιστικά, επιλέξαμε να κινηθούμε προσεκτικά, καθώς ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τερματισμό και να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς που θα μας κρατήσουν ζωντανούς στη μάχη του τίτλου στο WRC Trophy

Η Κυριακή, η μικρότερη μέρα του αγώνα περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές στην άσφαλτο και ο Καβαλιώτης οδηγός εμφανίζεται αισιόδοξος για το τελευταίο σκέλος: «Πρέπει να επικεντρωθώ στον αρχικό μου στόχο και να τερματίσω στο Ράλλυ Καταλωνίας. Πρέπει να αποφύγουμε τα περιττά ρίσκα και να φύγουμε από την Ισπανία με πολύτιμους πόντους για το θεσμό του WRC που απευθύνεται σε ιδιώτες οδηγούς.», τόνισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης.