Η Volkswagen ενώνει δυνάμεις με την UEFA για το «EURO 2020™»

Η Volkswagen είναι πλέον συνέταιρος με την UEFA, αρχής γενομένης το 2018, συνεχίζοντας την μεγάλη ποδοσφαιρική της παράδοση. Η νέα συνεργασία με ονομασία «Επίσημος Συνέταιρος κινητικότητας του Διεθνούς Ποδοσφαίρου UEFA», θα φέρει την Γερμανική εταιρεία κοντά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου UEFA EURO 2020 που θα φιλοξενηθεί σε 13 διαφορετικές χώρες για πρώτη φορά στα 60 χρόνια ύπαρξης του. Η εμπλοκή της VW στο πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου θα αποτελέσει και σαν την καταλληλότερη πλατφόρμα από την οποία να ξεκινήσει την ζωή του το νέο ηλεκτρικό δημιούργημα της, το I.D, που θα αντιπροσωπεύσει την VW στην αγορά τον ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2020 και έπειτα.

Ο Dr. Herbert Diess, CEO της Volkswagen δήλωσε. «Κανένα άλλο άθλημα στον κόσμο δεν έχει την δύναμη του ποδοσφαίρου το οποίο ενώνει ολόκληρο τον πλανήτη. Ταυτόχρονα, το UEFA EURO 2020 θα διεξαχθεί σε ολόκληρη την ήπειρο, καθιστώντας το ως την καλύτερη σκηνή για το δικό μας project. Ευχή μας να συμβάλουμε στην ανάρτηση γεφυρών μεταξύ των χωρών και των φίλων του ποδοσφαίρου μέσω της δικής μας κινητικότητας και δημιουργίας.»

Η Volkswagen οδηγεί από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, μέσω Spitzbergen και Σικελίας. Σχεδόν 1.7 εκατομμύρια οχήματα παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους το 2016 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα με το σήμα της VW πωλούνται σε όλες τις 55 χώρες-μέλη της UEFA. Η εταιρεία μάλιστα λειτουργεί 21 εργοστάσια, με 150.000 εργαζόμενους σε επτά διαφορετικές χώρες της ηπείρου.

Η ρίζες της Volkswagen στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα βαθιές. Από το 2019, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) θα γίνει και αυτή, όπως η Γαλλική (FFF) και Ελβετική (ASF/SFV) συνέταιρος με την Volkswagen. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess δήλωσε επίσης ότι μια συνεργασία της Volkswagen και του ποδοσφαίρου ήταν αναπόφευκτη, «Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που υπάρχει και απολαμβάνεται σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, όπως και τα αυτοκίνητα μας. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για μας να παρουσιάσουμε την νέα μας κατεύθυνση. Μιλώντας με ποδοσφαιρικού όρους, η Volkswagen θα παίζει επίθεση τα επόμενα χρόνια». συμπλήρωσε ο Dr. Diess.

H εμπλοκή της Volkswagen στο ποδόσφαιρο δεν σταματάει με το UEFA EURO 2020™. Η συνεργασία με την UEFA θα συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα και το UEFA EURO Γυναικών, UEFA Under 21, Futsal EURO, και άλλους τελικούς σε διεθνές επίπεδο UEFA, που θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2019. Επίσης η Volkswagen θα έχει διάφορα δικαιώματα όσο αφορά τους προκριματικούς αγώνες του UEFA EURO 2020™.