Η TOYOTA GAZZOO racing συμφώνησε με Hänninen

Juho Hänninen/ Kaj Lindström είναι οι πρώτοι εκλεκτοί για την TOYOTA WRC. Η TOYOTA GAZZOO racing ανακοίνωσε τη συμφωνία με τους Juho Hänninen/ Kaj Lindström οι οποίοι θα οδηγήσουν το YARIS WRC το 2017.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Tommi Makkinen, επέλεξε τον Hänninen καθώς είναι ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας. Από την αρχή του χρόνου έγραψαν αρκετά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και ο Hänninen είναι ήδη εξοικειωμένος και ξέρει τους στόχους της ομάδας. Η συμφωνία είναι για ένα χρόνο με προοπτική ανανέωσης για ακόμα ένα.

Ο Hänninen το 2010 κέρδισε το πρωτάθλημα στο IRC και ακολούθησαν οι τίτλοι στο S-WRC το 2011 και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την αμέσως επόμενη χρονιά.

Συμμετείχε σε ορισμένους αγώνες το 2013 και 2014, έχοντας πολύ καλή απόδοση στους αγώνες της Σουηδίας, Πολωνίας και Φιλανδίας. Το 2017 θα συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες του WRC με το συνοδηγό του Kaj Lindström.

Επί του θέματος ο Hänninen είπε: Νοιώθω ότι πραγματοποιήθηκαν τα όνειρα μου. Η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με εργοστασιακή ομάδα για ολόκληρη σεζόν είναι μια χρυσή ευκαιρία για μένα. Εργαζόμαστε μαζί από την πρώτη μέρα που κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο και τώρα είναι όλα πιο συναρπαστικά καθώς πλέον έχουμε και μεγάλο κίνητρο. Το YARIS WRC είναι φανταστικό και ανυπομονώ για τον πρώτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της TOYOTA GAZOO Racing WRC Tommi Makkinen είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του Juho και επανέλαβε ότι 2017 θα είναι μια χρονιά εκμάθησης για όλη την ομάδα. Όταν ήρθαμε στην ομάδα ο Juho είχε πλήρη εμπλοκή και κίνητρο και κατάλαβε γρήγορα ότι δεν πάμε για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα από την πρώτη σεζόν καθώς το 2017 είναι χρονιά  εκμάθησης για όλους στην ομάδα. Έχει εμπειρία από αγώνες στο WRC και επειδή ο ίδιος εξέλιξε το YARIS WRC από την αρχή το ξέρει καλύτερα από όλους. Ως εκ τούτου φαίνετε να είναι ο καλύτερος συνδυασμός για μένα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και η σκληρή δουλειά που έγινε στο project τους τελευταίους μήνες θα φέρει στην ομάδα επιτυχίες.