Η Hyundai είναι αισιόδοξη και έτοιμη να τελειώσει την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο

Η Hyundai Motorsport σκοπεύει και επιθυμεί να ολοκληρώσει την τέταρτη χρονιά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) με μια νίκη στο Rally Australia.

Η ομάδα θα τρέξει στον αγώνα με την παρουσία τριών Hyundai i20 Coupe WRC στο φινάλε της χρονιάς, με τον Thierry Neuville να προσπαθεί να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Οι Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon έχουν και αυτοί φιλοδοξίες για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, καθώς η ομάδα προετοιμάζεται να ξεκινήσει δυναμικά για την νέα χρονιά.

Η Hyundai Motorsport μεταβαίνει στο φινάλε της χρονιάς του 2017 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), το Ράλι Αυστραλίας, με σκοπό να ολοκληρώσει την τέταρτη της χρονιά στον θεσμό με ένα καλό αποτέλεσμα.

Με τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών να έχουν κριθεί, με τους Sebastien Ogier και M-Sport να τα κατακτούν στο Wales Rally GB, η Hyundai Motorsport μπορεί να μπει επιθετικά στις ειδικές διαδρομές της Αυστραλίας με πλήρη προσήλωση στον αγώνα, αλλά παράλληλα με την ματιά της να είναι στραμμένη στην νέα χρονιά.

Με την παρουσία τριών αυτοκινήτων, θα δούμε τον Hayden Paddon να διαγωνίζεται μπροστά στο φανατικό του κοινό, τον Thierry Neuville να έχει σαν στόχο να κλειδώσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και τον Andreas Mikkelsen να προσπαθεί να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη στον αγώνα.

Ο 13ος και τελευταίο αγώνας για το 2017 θα βρει τα πληρώματα να μάχονται στις σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές, σε αντίθεση με τις έντονα ολισθηρές επιφάνειες του προηγούμενου αγώνα.

Καθώς τα δοκιμαστικά απαγορεύονται εκτός Ευρώπης, η Hyundai θα παρουσιάσει όλες τις βελτιώσεις τις χρονιάς στο Hyundai i20 Coupe WRC στον Αυστραλιανό αγώνα.

Έχοντας σημειώσει τρείς νίκες το 2017, με την παρουσία της σε δέκα διαφορετικά βάθρα, έχοντας γράψει τον ταχύτερο χρόνο σε 77 ειδικές διαδρομές σκοράροντας  54 βαθμούς σε Power Stages, η ομάδα της Hyundai Motorsport είχε μια εξαιρετική παρουσία στην τέταρτη της χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Παρά την απώλεια του φετινού τίτλου κατασκευαστών, η ομάδα είχε ακόμη μια χρονιά σταθερής ανόδου, την οποία προτίθεται να επιδείξει και στην Αυστραλία.

Με ένα διαφορετικό ξεκίνημα στο Rally Australia, με τρείς νέες ειδικές διαδρομές να πλαισιώνουν τις γνωστές δασικές Αυστραλιανές ειδικές διαδρομές, το ράλι δεν θεωρείται αλλά και δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Η Hyundai Motorsport έχει σαν στόχο να κτίσει στην περσινή της τρίτη θέση με στόχο να ανεβεί πιο ψηλά στην φετινή γενική κατάταξη.

Ο επικεφαλής της ομάδας Michel Nandan δήλωσε: “Προσεγγίζουμε τον αγώνα της Αυστραλίας με ελπίδα και πρόθεση στο να έχουμε μια δυνατή παρουσία. Έχουμε όλα τα συστατικά για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Αυστραλία και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να δεχτούμε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα πίσω από την M-Sport, αλλά ταυτόχρονα να σκεφτούμε ότι το 2017 ήταν μια χρονιά προόδου και βελτίωσης της ομάδας. Αν καταφέρουμε να ενώσουμε όλα τα κομμάτια μαζί στην Αυστραλία, ελπίζω ότι μπορούμε όχι μόνο να κυνηγήσουμε την νίκη αλλά και την πολλαπλή παρουσία μας στο βάθρο.  Υπάρχουν μερικές νέες ειδικές διαδρομές για να παλέψουμε στην φετινή χρονιά μαζί με τις γνωστές παλαιότερες ειδικές διαδρομές.  Τερματίσαμε στην τρίτη θέση το 2016 με τους Thierry και Nicolas, αλλά οι στόχοι μας για φέτος είναι υψηλότεροι. Οι αντίπαλοι μας θέλουν και αυτοί να ολοκληρώσουν την χρονιά με τον ίδιο τρόπο, όποτε πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να βρεθούμε στην κορυφή.”

Μαζί με τον συνοδηγό του Seb Marshal, ο Paddon θα επωφεληθεί από την τεράστια υποστήριξη στην Αυστραλία, με την παρουσία πολλών Νεοζηλανδών. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για τον “Kiwi” και το καλύτερο αποτέλεσμα για φέτος ήταν η δεύτερη θέση στην Πολωνία, ένα αποτέλεσμα που θα ήθελε να επαναλάβει και γιατί όχι να ξεπεράσει σε αυτό τον αγώνα.

Ο Paddon δήλωσε: “Είναι πάντα ωραίο συναίσθημα να επιστρέφουμε στην δική μας πλευρά του κόσμου. Δεν βρισκόμαστε σε αγώνα στο σπίτι μας αλλά είμαστε πραγματικά κοντά. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε είναι εξωπραγματική και θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία για να ευχαριστήσουμε τους πολυπληθείς μας οπαδούς μας. Φέτος ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί σε δημόσιους δρόμους όσο την περσινή χρονιά, με πολλές ειδικές διαδρομές στο δάσος. Αυτό θα κάνει τον αγώνα λίγο διαφορετικό αλλά είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες μας.  Τερματίζοντας στον τελευταίο αγώνα στην οχτάδα, δεν ήταν κατά ανάγκη το αποτέλεσμα που θέλαμε αλλά προσθέσαμε αγωνιστικά χιλιόμετρα κάτι που ελπίζουμε να εξαργυρώσουμε στο αγώνα της Αυστραλίας.”

Ο Thierry Neuville και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul ανέβηκαν στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών μετά απο ένα εξαιρετικό οδήγημα και την δεύτερη θέση γενικής που κατέλαβαν στον αγώνα της Ουαλίας. Επικρατώντας σε πέντε ειδικές διαδρομές συμπεριλαμβανομένης και της Power Stage, το Βελγικό πλήρωμα χρειάζεται ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στην Αυστραλία για να κλειδώσει την δεύτερη θέση μπροστά από τον Ott Tanak.

Ο Neuville είπε: “Η Αυστραλία είναι ένας απολαυστικός αγώνας, ένας αγώνας στον οποίο έχω ανεβεί στο βάθρο αρκετές φορές στο παρελθόν. Θα είναι σίγουρα καλό να τελειώσουμε την χρονιά με μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στην ηλιόλουστη Αυστραλία.  Ο στόχος μου για αυτό τον τελευταίο αγώνα είναι ξεκάθαρός, να κλειδώσω την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.”

Ο Andreas Mikkelsen και ο συνοδηγός του Anders Jæger μεταβαίνουν στον αγώνα για να υπερασπιστούν την εντυπωσιακή τους νίκη, που πέτυχαν πριν 12 μήνες. Το Νορβηγικό πλήρωμα έχασε στο τσακ μια θέση στο βάθρο του τελευταίου αγώνα κάτι το οποίο επιθυμεί να διορθώσει στο φινάλε της χρονιάς, στον τρίτο τους αγώνα με την Hyundai Motorsport.

Ο Mikkelsen είπε: “Η Αυστραλία είναι ίσως ο αγαπημένος μου φετινός αγώνας και έχω μεγάλη εμπειρία από προηγούμενες χρονιές.  Κερδίζοντας τον αγώνα το 2016 ήταν μια τρομερή εμπειρία και ελπίζω να το επαναλάβω και φέτος, αυτή την φορά με την ομάδα της Hyundai Motorsport. Θα ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος να ολοκληρώσουμε την χρονιά και να προετοιμαστούμε για το 2018.  Είναι πάντα ένας δύσκολος αγώνας και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ωστόσο έχουμε πλεονεκτική θέση εκκίνησης, την οποία ελπίζω να αξιοποιήσουμε στο έπακρο.  Ανυπομονώ για αυτό!!”