Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Ford EcoSport

Η Ford Motor Company έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του νέου μικρού της SUV στη Ευρώπη. Ο λόγος για το νέο Ford EcoSport που ξεκίνησε να παράγεται στο βραβευμένο εργοστάσιο της Κραϊόβα, στη Ρουμανία, κάτι που θα βοηθήσει τη Ford να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών.

 

«Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για το EcoSport, και τα συμπαγή SUV γενικότερα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουμε τοπική παραγωγή στην Ευρώπη, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε ο Steven Armstrong, Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής.

Οι συνολικές πωλήσεις SUV της Ford στις είκοσι ευρωπαϊκές παραδοσιακές αγορές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 27% το 2016 και η αναλογία τους είναι πάνω από ένα στα τέσσερα στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Παρόμοια αύξηση έχουν οι πωλήσεις της κατηγορίας και στους πρώτους οκτώ μήνες του 2017 για τη Ford.

Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων των SUV της Ford μεταφράζεται και σε περισσότερες θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Ford δημιουργεί επιπλέον 1.700 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της Κραϊόβα, ανεβάζοντας το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό για την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στους 3.900 εργαζόμενους. Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Ρουμανία υπερβαίνει το τώρα το ένα δισεκατομμύριο ευρώ από το Μάρτιο του 2008 που ανέλαβε τον έλεγχο του εργοστασίου.

Η Κραϊόβα είναι η μοναδική πηγή παραγωγής του EcoSport για την Ευρώπη, τροφοδοτώντας 56 ποικίλες αγορές σε τέσσερις ηπείρους. Εκεί κατασκευάζεται και ο χιλιάρης κινητήρας EcoBoost της Ford, ο μοναδικός που έχει κερδίσει τον τίτλο του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς για τέσσερις συνεχείς χρονιές.

Το νέο Ford EcoSport προσφέρει αυξημένη ευελιξία και μεγαλύτερες δυνατότητες, ανανεωμένο εσωτερικό και εξωτερικό στυλ και μία σειρά νέων τεχνολογιών όπως Ford Intelligent All Wheel Drive, που εξασφαλίζει βελτιωμένη πρόσφυση εντός και εκτός δρόμου. Η ανασχεδιασμένη καμπίνα διαθέτει εύχρηστα χειριστήρια και μαλακά υλικά, νέα κεντρική κονσόλα και πιο αναπαυτικά καθίσματα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το EcoSport διατίθεται για πρώτη φορά σε σπορ έκδοση EcoSport ST‑Line εμπνευσμένη από τη Ford Performance.