Η επιβράβευση του Ομίλου της Volkswagen στον τομέα της ασφάλειας

Ανέκαθεν ο τομέας της ασφάλειας ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για τον Όμιλο της Volkswagen. Η εταιρεία ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια στα τμήματα έρευνας και εξέλιξης με στόχο και σκοπό την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια στα αυτοκίνητα της. Απόδειξη οι πολυάριθμες καινοτομίες στο χώρο της ασφάλειας που εφαρμόζει στα αυτοκίνητα της Audi, Volkswagen, Skoda και Seat. Η επιβράβευση έρχεται από τα πολυάριθμα βραβεία που κερδίζει με πιο σημαντικές τις διακρίσεις που έρχονται από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφαλείας EuroNCAP.

Στις τελευταίες δοκιμές του οργανισμού, τέσσερα μοντέλα του Ομίλου της Volkswagen εξασφάλισαν την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστεριών. Πρόκειται γα τα Volkswagen Polo, Volkswagen T-Roc, Seat Arona και Skoda Karoq. Τέσσερα ολοκαίνουρια μοντέλα του Ομίλου που παρουσίασαν ιδιαίτερα ψηλές βαθμολογίες στις αναβαθμισμένες δοκιμές του EuroNCAP και ξεκινούν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία τους στην παγκόσμια αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο μικρό SUV της Seat, το Arona, κατάφερε να εξασφαλίσει ιδιαίτερα ψηλές βαθμολογίες στην κατηγορία του. Απέσπασε 95% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 80% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 77% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η προστασία πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και 60% για την αποτελεσματικότητα και την πληρότητα των συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας που διαθέτει. Αντίστοιχα ψηλές ήταν και οι βαθμολογίες του μοντέλου της Volkswagen στην κατηγορία αυτή. Το ολοκαίνουριο Τ-Roc αξιολογήθηκε με 96% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 75% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας και 87% και 79% στις κατηγορίες προστασίας παιδιών και πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Ανώτατη ασφάλεια πέντε αστεριών πήρε και το νέο  Skoda Karoq. Το μοντέλο απέσπασε 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 79% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 73% στην κατηγορία της προστασίας των πεζών και 58% για τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας που διαθέτει.

Οι συμμετοχές του γερμανικού ομίλου στον πιο πρόσφατο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης συμπληρώνονται από την παρουσία του μόνου μοντέλου που δεν ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV. O λόγος για το VW Polo που κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία της τάξης του  96% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 85% σε αυτή της προστασίας παιδιών, 76% στην κατηγορία προστασίας πεζών και  59% για τα περιφερειακά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Ο όμιλος Volkswagen νιώθει μεγάλη περηφάνια για τα αυτοκίνητα της από όλες τις μάρκες που έχουν βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP.