Επιτυχημένες οι δοκιμές το νέου VW Polo R5

Το νέο Volkswagen Polo GTI R5, έχει ολοκληρώσει τις πρώτες δοκιμές του σε ασφάλτινες και χωμάτινες ειδικές διαδρομές νότια της Γαλλίας, με τον Pontus Tidemand στο τιμόνι.

Το νέο αυτοκίνητο, είναι το πρώτο αγωνιστικό αγώνων ράλι που βγαίνει από τα αρχηγεία του Γερμανού κατασκευαστή στο Wolfsburg, από την μέρα που αποχώρισε η ομάδα από το WRC το τέλος της σεζόν 2016.

Το R5 είναι βασισμένο στις τελευταίας γενιάς Polo και θα είναι διαθέσιμο για τις ομάδες που τρέχουν στο πρωτάθλημα WRC2 αλλά και άλλους οδηγούς μέσω του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen.

Με τις ετοιμασίες να συνεχίζονται πυρετώδες και το ντεμπούτο του νέου WRC2 αυτοκινήτου να αναμένεται κοντά στο δεύτερο μισό του 2018, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ένα τριήμερο δοκιμών στο Fontjocouse.

Ο οδηγός δοκιμών της VW Dieter Depping και ο πρωταθλητής WRC2 2017 της Skoda Motorsport Pontus Tidermand, δοκίμασαν και οι δύο το νέο Polo GTI R5, εκεί που πρωτοδοκιμάστηκε το Polo R WRC το 2011.

Η πρώτη μέρα δοκιμών αφορούσε γενικά ρυθμίσεις σε μια ασφάλτινη ειδική διαδρομή 3,85 χιλιομέτρων όπου αξιολογήθηκε η αντοχή των ελαστικών, των φρένων, του κινητήρα αλλά και του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου. Τις επόμενες δύο μέρες δοκιμάστηκε σε σκληρές χωμάτινες ειδικές και υποβλήθει σε υπερβολική πίεση το σασί και η ανάρτηση.

“Μια επιτυχημένη πρώτη δοκιμή είναι ένα καλό σημάδι αλλά και ένα μεγάλο κίνητρο” δήλωσε ο διευθυντής της Volkswagen Motorsport Sven Smeets. “Μετά από πολλές ώρες και εβδομάδες που ξοδέψαμε στο τελευταίο μας “Customer Racing Project” στον υπολογιστή, στο σχεδιασμό αλλά και στο εργαστήριο, το Polo GTI R5 μπορεί τώρα να δείξει τελικά τι είναι ικανό να επιτύχει και μπορούμε να κερδίσουμε πολύτιμα δεδομένα για την περαιτέρω του ανάπτυξη.”

Τέλος, ο Depping εντυπωσιάστηκε με τα πρώτα δοκιμαστικά του αυτοκινήτου. “Μπορώ να σας πω ένα πράγμα τώρα, το Polo R5 είναι πολύ καλό, πολύ γρήγορο και ακριβές. Αμέσως αισθάνθηκα άνετα με το αμάξι.”