Επιστρέφει η Volkswagen με το Polo GTI R5

Η Volkswagen επιστρέφει στους αγώνες ράλι με το νέο Polo GTI R5 και αυτό θα γίνει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Το νέο Polo είναι 270 ίππων και θα διατίθεται σε επαγγελματικές ομάδες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε οδηγούς αγώνων ράλι να τρέξουν σε αγώνες ανα το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένου και του WRC. Το προσχέδιο του καινούργιου αυτοκινήτου δίνει μια γεύση στο τι θα επακολουθήσει με το έκτης γενιάς Polo.

«Με το νέο Polo GTI R5 ευελπιστούμε να μεταφέρουμε την εμπειρία και γνώση μας από τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους που κερδίσαμε στο WRC στους πελάτες μας. Επίσης θα προσπαθήσουμε να κατασκευάσουμε ένα πρώτης τάξεως αυτοκίνητο το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό και θα μπορεί να αγωνιστεί σε εθνικά πρωταθλήματα, όπως επίσης και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα» είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen, Sven Smeets. «Πριν από το ντεμπούτο του αυτοκινήτου τη νέα χρονιά θα κάνουμε αρκετά τεστ ούτως ώστε να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες ανα το παγκόσμιο.»

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να ‘’χτίζετε’’ στις αρχές του χρόνου και θα περάσει από αρκετές δοκιμές μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή του. Υπεύθυνος για την εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι ο Francois-Xavier Demaison ο οποίος είχε την ευθύνη και για την άκρως επιτυχημένη πορεία του Polo στο WRC. Ανάμειξη στο πρότζεκτ έχει και ο Gerard Jan de Jongh ο οποίος διετέλεσε αρχιμηχανικός του Sebastian Ogier.

Όπως και το αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου, έτσι και το Polo GTI R5 θα είναι τετρακύλινδρο με άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Θα είναι επίσης τετρακίνητο με κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, θα πληροί όλες τις προδιαγραφές αυτοκινήτου R5 και έτσι οι ιδιώτες οδηγοί που θα το αγοράσουν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εθνικά και διεθνές πρωτ