Δεν ανανέωσε ο Lappi με Skoda φουντώνουν οι φήμες για ΤOYOTA

Ο Esapekka Lappi δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Skoda και οι φήμες για τη μετακίνηση του στην TOYOTA για το 2017 φουντώνουν, μετά και τις δηλώσεις του αφεντικού της ομάδας Tommi Makkinen ότι ο Φιλανδός είναι ένας από τους στόχους της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Η φημολογία ξεκίνησε πριν από το ράλι Γερμανίας όταν ο Lappi επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΤΟΥΟΤΑ το οποίο βρίσκετε στην Φιλανδία στην πόλη Puupola και λέγετε ότι δοκίμασε το νέο Yiaris WRC. Αν και ο ίδιος δεν παραδέχτηκε ότι το οδήγησε, εντούτοις επιβεβαίωσε την παρουσία του στο εργοστάσιο μετά από πρόσκληση του Makkinen, λέγοντας ότι η ΤΟΥΟΤΑ εκτός από τον ίδιο ενδιαφέρετε και για άλλους οδηγούς. Θα ήθελα να οδηγήσω για την ΤΟΥΟΤΑ την ερχόμενη χρονιά, όμως αυτό είναι δική τους απόφαση, είπε.

Ο Lappi κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι το 2014 και σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα είπε: Υπέγραψα με τη Skodaστα μέσα του 2012. Είμαι εδώ τεσσεράμισι χρόνια τώρα και νομίζω είναι αρκετά. Έφτασε η ώρα να προχωρήσω καθώς θέλω να αναπτυχτώ και να βελτιωθώ σαν οδηγός.  

as (2)

Εκτός από τον Lappi στη λίστα της ΤΟΥΟΤΑ βρίσκονται και οι Elfyn Evans, Teemu Suninen και Pontus Tidemand. Σημαντικός παράγοντας για το 2017 για την επιλογή οδηγού θα είναι ο νέος κανονισμός της FIA σχετικά με τη βαθμολογία κατασκευαστών. Όταν μια ομάδα συμμετέχει με τρία αυτοκίνητα θα βαθμολογούνται οι δυο πρώτοι οδηγοί και ίσως αλλάξουν τα δεδομένα και οι ομάδες να προτιμήσουν πιο έμπειρους οδηγούς.

Η τελική απόφαση σχετικά με το αν θα ισχύσει ο κανονισμός θα παρθεί τον ερχόμενο μήνα στη συνεδρίαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου.