Βραβεύσεις Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου 2016: Λάμψη αστέρων

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου έγινε στο χώρο της Κρατικής έκθεσης στο Ελληνικό περίπτερο, η τελετή βράβευσης των πρωταθλημάτων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τη χρονιά 2016. Επίσης τιμήθηκαν για τα πολύ καλά αποτελέσματα σε διεθνής αγώνες πλαγιολίσθησης στην Ελλάδα οι διακριθέντες αθλητές του Powder Drift Club, ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας για την τέταρτη θέση που τερμάτισε στο ράλι Ακρόπολις, όπως επίσης και ο Νικόλας Ψάλτης για την τεράστια προσφορά της εταιρίας Ψάλτης στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως επίσης και η εταιρία πετρελαιοειδών ΕΚΟ.

Ξεκινώντας με τους αγώνες ράλι, το πρωτείο πήγε στους Χρίστο Δημοσθένους-Πάμπο Λαό καθώς ήταν οι πρωταθλητές οδηγός και συνοδηγός. Στη δεύτερη θέση ήταν οι Σταύρος Αντωνίου-Δημήτρης Πιερή και τρίτοι οι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου.

Στην κατηγορία RCS2 βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές Μιχάλης και Πάμπος Ιακώβου, στην κλάση RC 6.1 βραβεύτηκε ο Σταύρος Ζήνωνος σαν πρωταθλητής οδηγός και ο Στέλιος Ηλία σαν πρωταθλητής συνοδηγός. Πρώτοι στην κατηγορία RC3 ήταν οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος και στην κατηγορία RC4 οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου. Οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου ήταν επίσης πρωταθλητές και στις κατηγορίες 2WD UP TO 1600cc και 2WD.

Στους αγώνες ταχύτητας το κύπελλο του πρωταθλητή πήρε ο Chips Junior, όπως επίσης και αυτό της κατηγορίας RC 6.1. Στην κατηγορία RC2 πρωταθλητής ήταν ο Μάριος Παναγιώτου, στις κατηγορίες RC S1 και 2WD S το πρωτάθλημα κέρδισε ο Μιχάλης Σοφοκλέους και στην κατηγορία RC S2 το πρωτάθλημα κέρδισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης. Ο Δημήτρης Παρέλλης πήρε τρία κύπελλα πρωταθλήματος στις κατηγορίες RC 4, 2WD UP TO 1600cc και 2WD. Πρωταθλητής στην κατηγορία Crosscart ήταν ο Νίκος Μιλτιάδους.

Στους αγώνες ανάβασης, το πρωτάθλημα στη γενική κατάταξη κατέκτησε ο Δημήτρης Λάμπρου, στην κατηγορία RC E1 πρωταθλητής ήταν ο Αβραάμ Αβραάμ, στην κατηγορία RC S1 πρωταθλητής ήταν ο Στέλιος Κυθρεώτης και στην κατηγορία 2WD S πρωταθλητής ήταν ο Χρίστος Πολυκάρπου.

Στους αγώνες πλαγιολίσθησης, πρωταθλητής για το 2016 ήταν Πάμπας Χαραλάμπους στην κατηγορία PRO ενώ στην κατηγορία SEMIPRO το πρωτάθλημα κέρδισε ο Ahmet Oksuzoglulari.

Τέλος στο πρωτάθλημα 4×4 το κύπελλο του πρωταθλητή πήρε ο Νικόλας Ευσταθίου.

Στα προαναφερθέντα πρωταθλήματα βραβεύτηκαν επίσης και οι αθλητές που τερμάτισαν μέχρι την πεντάδα. Με το πέρας των βραβεύσεων ακολούθησε δεξίωση στο χώρο των απονομών, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και να συζητήσουν τις περσινές στιγμές των πρωταθλημάτων που αγωνίστηκαν.