Βραβεία Autosport 2017: Αυτοκίνητο της χρονιάς το M-Sport Ford Fiesta

Το Ford Fiesta WRC της M-Sport βραβεύτηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία του για το 2017. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Wilson είχε να αντιμετωπίσει τις εργοστασιακές ομάδες των Citroen, Hyundai και Toyota, εντούτοις κατάφερε με περιορισμένη στήριξη από την εργοστασιακή Ford να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πέραν από το πρωτάθλημα κατασκευαστών η ομάδα κέρδισε και το πρωτάθλημα οδηγών με τον Sebastian Ogier και επίσης κέρδισε αγώνες με τους Ott Tanak και Elfyn Evans.

Ο ομοσταυλος του Ogier Tanak ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ενώ ο Βρετανός Elfyn Evans από την πλευρά του κέρδισε τον αγώνα της πατρίδας του με το DMACK Fiesta και έγινε έτσι ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει μετά από 17 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν ο Richard Burns το 2000.

«Αυτή η χρονιά ήταν ξεχωριστή,» είπε ο Wilson καθώς παρέλαβε το βραβείο. «Τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα στη Βρετανία είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν. Ο Ott πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και κερδίσαμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ακολούθως ο Sebastian πέρασε τη γραμμή και πήραμε το πρωτάθλημα οδηγών και το καλό τρίτωσε όταν πέρασε και ο Elfyn τη γραμμή του τερματισμού κερδίζοντας τον αγώνα και έτσι έγινε ο πρώτος Βρετανός που τα καταφέρνει μετά από 17 χρόνια. Ήταν πραγματικά υπέροχη χρονιά.»

Την παρουσίαση των βραβείων έκανε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Marcus Gronholm ο οποίος ήταν πρώτος οδηγός της M-Sport όταν η Ford κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών τις χρονιές 2006-2007.

Η M-Sport διατήρησε τους Ogier και Evans στις τάξεις της για το 2018 την ίδια στιγμή που η εργοστασιακή Ford θα αυξήσει την υποστήριξη της.

Στην ψηφοφορία το Fiesta κέρδισε τους αντιπάλους του στο WRC Hyundai και Toyota. Βραβεύτηκαν επίσης το Peugeot 3008DKR για τη νίκη του στο Dakar, η έκδοση R5 του M-Sport Fiesta και το Skoda Fabia R5 με το οποίο ο Pontus Tidemand κέρδισε το πρωτάθλημα στην κατηγορία WRC2.