Ανάβαση Λεμεσού: Πανηγυρίζει ο Δημήτρης Λάμπρου!!

Το πρώτο του πρωτάθλημα στους αγώνες ανάβασης πανηγυρίζει ο Δημήτρης Λάμπρου, μετά τη νίκη του στον τελευταίο αγώνα που έγινε στο Αρμενοχώρι. Συνολικά διοργανώθηκαν πέντε αγώνες αναβάσεων τη φετινή χρονιά και ο Λάμπρου με το EVO3 κατάφερε να κερδίσει τους τρείς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τέως πρωταθλητή Ιωάννη Καπετάνιο.

Ο Λάμπρου ήταν ο ταχύτερος οδηγός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δείχνοντας από το πρωί ότι ήθελε τη νίκη που θα συνδυαζόταν με το πρωτάθλημα. Είχε τον καλύτερο χρόνο στη δοκιμαστική διαδρομή (0:01:14.089) ενώ τον βελτίωσε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή (0:01:11.297) και από ότι φάνηκε στο τέλος ήταν αρκετός για να του χαρίσει τη νίκη και μαζί το πρωτάθλημα.

Δεύτερος στον αγώνα και στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Ιωάννης Καπετάνιος. Κατέβηκε στον αγώνα με μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία στην περίπτωση που ερχόταν θα του χάριζε το πρωτάθλημα. Είχε τη χρυσή ευκαιρία να το πετύχει στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, καθώς ο Λάμπρου αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί. Οδήγησε στο όριο αλλά ο χρόνος που έγραψε δεν ήταν αρκετός για να κερδίσει τον αγώνα και περιορίστηκε έτσι στη δεύτερη θέση.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Cocuk Mehmet. Ο τουρκοκύπριος οδηγός δεν έτρεξε σε δοκιμαστική και πρώτη χρονομετρημένη με αποτέλεσμα να τα δώσει όλα στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή. Κατάφερε να συμπληρώσει το βάθρο έχοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο της μέρας.

Τέταρτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS1 τερμάτισε ο Φαίδωνας Ιάσωνος ο οποίος ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο μακριά από την τρίτη θέση. Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Αβραάμ Αβραάμ ο οποίος ήταν νικητής και στην κατηγορία RCE1 στη οποία συμμετείχε. Ο Αβραάμ είναι ο πρωταθλητής στη συγκεκριμένη κατηγορία για τη φετινή χρονιά. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Κωνσταντίνου έχοντας όμως μια χρονομετρημένη προσπάθεια. Στις υπόλοιπες κατηγορίες το πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Στέλιος Κυθρεώτης στην RCS1 και Χρίστος Πολυκάρπου στην 2WD S.

Δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Νικόλας Ευγενίου, Άδωνης και Νίκος Σπύρου, Νεκτάριος Γεωργίου, Παναγιώτης Μέσσιου και Μιχάλης Σοφοκλέους. Όσον αφορά τον Σοφοκλέους οι αγωνοδίκες έκριναν ότι το αυτοκίνητο του δεν πληρούσε τους κανονισμούς και έτσι δεν του επετράπη να αγωνιστεί.

Αναμένουμε τη νέα αγωνιστική χρονιά οι συμμετοχές στους αγώνες ανάβασης να αυξηθούν, ούτως ώστε να έχουμε περισσότερο θέαμα και μάχες για τη νίκη.

Κείμενο/Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης

Τελικά αποτελέσματα

Βαθμολογίες

a1a2a3a4