Ένα Nissan GT-R που ελέγχεται με τηλεχειρισμό από PlayStation

Η Nissan GB συνεργάζεται με τη Sony Interactive Entertainment Europe, δημιουργώντας το απόλυτο αυτοκίνητο για τους gamers : το τηλεχειριζόμενο Nissan GT-R / C.

Η εμπορική κυκλοφορία του Gran Turismo Sport στην Ευρώπη αυτό το μήνα σηματοδότησε και τα 20 χρόνια συμμετοχής της Nissan στις εκδόσεις των εν λόγω video games. Για το σκοπό αυτό η Nissan παρουσίασε ένα μοναδικό, ειδικά τροποποιημένο μονοθέσιο αυτοκίνητο που “οδηγείται” εξ ολοκλήρου από την μονάδα χειρισμού DualShock 4 του PlayStation.

Μικρές, “χειρουργικές” κινήσεις των κουμπιών ή του joystick της συγκεκριμένης συσκευής,  είναι αρκετές για να απελευθερώσουν την  θηριώδη δύναμη του GT-R. Το τηλεχειριζόμενο όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 210 χλμ /ω, χωρίς να βρίσκεται οδηγός πίσω από το τιμόνι του! Το GT-R / C τέθηκε σε δοκιμή μέσα στην φημισμένη πίστα του Silverstone,  από τον οδηγό αγώνων της  NISMO Jann Mardenborough,. Ο Jann ήλεγχε το GT-R / C από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου  Robinson R44 Raven II. Ο Mardenborough είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς που έχουν βγει από το GT Academy, του επαναστατικού προγράμματος ανακάλυψης και ανάπτυξης οδηγών αγώνων της Nissan. Από το 2008, η Nissan έχει επίσης καταστήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό  ακόμα πιο προσιτό, χάρη στην Ακαδημία GT  που μετατρέπει  ερασιτέχνες video gamers σε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων.

World-first PlayStation®-controlled Nissan GT-R achieves 130+mph run around Silverstone

Το Nissan GT-R / C κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την JLB Design Ltd., χρησιμοποιώντας ένα GT-R, 542 ίππων V6 R35 του 2011. Στον ταχύτερο γύρο του Mardenborough (1:17:47) στο Silverstone με το  GT-R / C, η μέση ταχύτητα ήταν στα 122 χλμ/ω και η τελική ταχύτητα “άγγιξε” τα 210 χλμ/ω. Το Nissan GT-R / C είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ρομπότ που ελέγχουν  το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το γκάζι. Έξι υπολογιστές που είναι τοποθετημένοι στο καπό, επεξεργάζονται τα δεδομένα! Ο μη τροποποιημένος ελεγκτής PS4 DualShock 4 συνδέεται με έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος “ερμηνεύει” τα σήματα του joystick και των κουμπιών και τα μεταδίδει στα εποχούμενα συστήματα του GT-R / C. Παράλληλα, ένας αισθητήρας Racelogic VBOX Motorsport  έχει  εγκατασταθεί για να αναμεταδίδει τα δεδομένα ταχύτητας σε μια οθόνη LCD στο cockpit του ελικοπτέρου, βοηθώντας τον Mardenborough να αντιληφθεί  την ταχύτητα του οχήματος στις  στροφές της πίστας.

Το Nissan GT-R / C είναι επίσης εξοπλισμένο με δύο ανεξάρτητα συστήματα ασφαλείας που λειτουργούν σε διαφορετικές ραδιοσυχνότητες,  επιτρέποντας σε δύο επιπρόσθετους χειριστές να εφαρμόσουν πλήρη πέδηση με ABS και να “σβήσουν” τον κινητήρα,  σε περίπτωση που ο κύριος χειριστής χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Εντός του 2018, το Nissan GT-R / C θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς  σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, προωθώντας την μελλοντική σταδιοδρομία των μαθητών στους τομείς των  Επιστημών, της  Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των  Μαθηματικών (STEM).