Άλλη μια διάκριση για το πρόγραμμα EfficientDynamics της BMW

Μια νέα μελέτη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Μεταφορές και το Περιβάλλον επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τα θετικά αποτελέσματα του EfficientDynamics.

Το EfficientDynamics είναι το πιο αποτελεσματικό τεχνολογικό πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών CO2. Επιτυγχάνοντας μείωση μέσης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 της τάξεως του 10,2%, το BMW Group σημείωσε για μία ακόμα φορά τη μεγαλύτερη πρόοδο στον τομέα της απόδοσης από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάλυσης που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Μεταφορές και το Περιβάλλον (T&E), επιβεβαιώνοντας ξεκάθαρα τις εξαιρετικές επιδόσεις του EfficientDynamics. Έχοντας μέσες εκπομπές CO2 στα 154 grams ανά χιλιόμετρο, τα αυτοκίνητα BMW και MINI υπερέχουν με διαφορά από όλους τους άλλους κατασκευαστές premium οχημάτων στον τομέα της απόδοσης, ξεπερνώντας ακόμα και τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής.

Ο Όμιλος BMW οφείλει την κορυφαία θέση του σε όλη την Ευρώπη στη μακροχρόνια και εκτενή χρήση τεχνολογιών που βελτιώνουν την απόδοση σε όλες τις σειρές μοντέλων. Με χαρακτηριστικά όπως, η Ανάκτηση Ενέργειας Μέσω Πέδησης (Brake Energy Regeneration), το Auto Start Stop, η ένδειξη σημείων αλλαγής ταχύτητας, ο ενεργός έλεγχος πτερυγίων αεραγωγών, τα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης και τα περιφερειακά συστήματα που λειτουργούν μόνον όταν χρειάζεται (‘on demand’), τα σημερινά μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ επιτυγχάνουν μία πολύ καλή ισορροπία οικονομίας καυσίμου και επιδόσεων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Η γκάμα των εξαιρετικά αποδοτικών μοντέλων ξεκινά από το MINI Cooper D με μέση κατανάλωση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο 3,9 lit./100 km και εκπομπές CO2 104 grams/km και φτάνει μέχρι την BMW 730d με μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών 6,8 lit./100 km και εκπομπές CO2 178 g/km.

Η νέα ανάλυση του T&E κάνει ιδιαίτερη μνεία για το θετικό αντίκτυπο της τεχνολογίας EfficientDynamics σε ευρεία κλίμακα. Ενώ άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων μόνο σε ειδικά μοντέλα και, σε μερικές περιπτώσεις, με πρόσθετο κόστος, οι εν λόγω τεχνολογίες προσφέρονται standard σε όλη τη γκάμα μοντέλων BMW και MINI. Κάτι ακόμα που επισημαίνουν οι ανεξάρτητοι ειδικοί είναι ότι η μείωση μέσων εκπομπών CO2 των BMW και MINI δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση απλά και μόνο σε μία μεταστροφή των πωλήσεων σε μικρότερα μοντέλα.

Από το 1995 μέχρι το 2008, το BMW Group μείωσε τη μέση κατανάλωση καυσίμου των αυτοκινήτων του που πωλούνται στην Ευρώπη συνολικά πάνω από 25%, ξεπερνώντας την αυτοδέσμευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για τις μάρκες του. Τώρα, συνεχίζοντας σταθερά την ίδια στρατηγική εξέλιξης, το BMW Group θέτει τις βάσεις για την εκπλήρωση μελλοντικών, ακόμα αυστηρότερων νομικών διατάξεων.